Siri_iconS vydáním Google Assistant byl nahrazen dřívější Goole Now na novém smartphonu Pixel s operačním systémem Android 7.1, nový asistent má být více sympatický a méně robotický. Ve stejné době Apple zlepšuje přesnost a inteligenci Siri, která nebyla až dosud příliš přesná.



Ve videu je srovnávána Siri na iPhonu 7 Plus a Google Assistant na Pixel XL, YouTuber MKBHD ukazuje, že oba asistenti „ušli“ už dlouhou cestu. Marques Brownlee se ptá obou asistentů na stejné otázky a porovnává jejich odpovědi. Otázky stále rozvíjel, aby reprezentoval běžné dotazy lidí. Ve většině případů Siri i Google Assistant odpověděli správně. Společnost Google se opírá o svůj vlastní vyhledávač, a řadí odpovědi podle relevantnosti vyhledávání. Vyhledávání Siri je naopak více komplexnější a využívá více vyhledávačů a nástrojů od třetích stran, mezi kterými je i Bing od Microsoftu.

Na porovnání Siri s Google Assistant se můžete podívat v rozsáhlém videu. A můžete si všimnout, že Siri odpovídá v jednoduchých větách narozdíl od Google Assistant, která má rozsáhlejší odpovědi. Siri také své výsledky pěkně upraví do tabulek apod.

Zdroj: 9to5mac.com