didi_chuxing_logoKrátce poté, co Apple investoval jednu miliardu dolarů do čínské společnosti Didi Chuxing, dostal Apple místo ve správní radě. To, že společnost Apple bude mít své místo ve správní radě nebylo ve smlouvě, ale nakonec tak učinil majitel společnosti na konci června.



Společnost Didi Chuxing označována jako „čínský Uber“ a je to nejpopulárnější společnost, která nabízí spolujízdu. Apple investoval do této společnosti v květnu a spekuluje se o tom, že právě s touto společností bude Apple vyvíjet své automobily. Díky této investici Apple získal přístup k datům elektrických automobilů a má možnost více proniknout do této technologie.

CEO Tesla Elon Musk popsal, že práce společnosti Apple na vlastním automobilu je „veřejné tajemství“ a projekt je označen jako „Titan“. Apple má prý tajné zařízení v Sunnyvale, kde pracuje na prototypech aut a nejnovější zvěsti naznačují, že Apple také vyvíjí svůj vlastní software, který by mohl být použitý u automobilů třetích stran.

Partnerství s firmou jako je Didi Chuxing, která zaměstnává tisíce řidičů, by tak Applu mohla poskytnout velký prostor pro testování budoucího softwaru.

tim-cook-beijing-didi-chuxing

Zdroj: macrumors.com