beatsxBezdrátová sluchátka AirPods byla představena na Applovské konferenci 7. září spolu s novými iPhony  7 a 7 Plus. Tato sluchátka vzbudila vlnu obdivu, co je však zarážející je jejich cena. U Applu jsme sice zvyklí na vyšší ceny než je na trhu zvykem a sluchátka mají nesporně skvělé funkce, ale 5000 Kč je alespoň podle mého názoru již opravdu hodně.



Co však již tolik lidí nepostřehlo bylo představení také nových sluchátek Beats, a to hned v několiak variantách: PowerBeats Wireless 3, Solo3 Wireless a BeatsX. Pouze tato zmíněná sluchátka- BeatsX jsou však něčím úplně novým a nejen nástupcem staršího modelu. Sluchátka přinesla nový design a mohou se také pyšnit tím, že jsou to úplně první sluchátka Beats, na jejichž návrhu spolupracoval specializovaný tým Applu.

Sluchátka zatím v české republice nejsou dostupná, ale v zahraničí na ně budou brzy spuštěny objednávky. V Americe je cena za tato sluchátka $149,95 (v přepočtu na české koruny 3 635 Kč), tato cena řadí BeatsX na první místo jako nejlevnější bezdrátová suchátka od Beats. V cenně mezi AirPods a těmito BeatsX tedy není až takový markantní rozdíl, ale více než 1300 kč je pořád dost.

BeatsX jsou samozřejmě bezdrátová sluchátka, ale oproti AirPods jsou k sobě oba špunty připojeny kabelem a nabíjí se v lightning portu. Jejich výhody oproti AirPods jsou dále výdrž baterie, která dosahuje až 8 hodin (tedy 2x více než u AirPods), navíc po 5ti minutovém nabíjení v lightningu vydřží sluchátka hrát až 2 hodiny. Překvapivě také lépe hrají, podle mnoha zahraničních recenzí mají totiž sluchátka bohtší zvuk a hlubší basy.

BeatsX jsou dostupné v černé a bílé variantě. Dostupnost v ČR je zatím neznámá, ale doufám, že se u nás nejpozději do konce příštího měsíce objeví na stránkách Applu také. Pokud tedy chcete něco ušetřit a hledáte kvalitní bezdrátová sluchátka s velmi podobnými funkcemi, kterými disponují AirPods, neváhala bych. Sluchátka BeatsX budou jistě dobrou volbou.

Zdroj:cnet.com