appleSlužby společnosti Apple zahrnují vše, od placeného rozšiřování paměti iCloud po předplatné Apple Music. Bylo jasné že tyto opakující se výnosy se brzy ze spodních řad přínosů do společnosti Apple stanou velice důležitou součástí zisku.



Jak důležité služby pro Apple jsou, odhalila zpráva zisků: ve čtvrtém čtvrtletí 2016 tržby za služby byli větší než z prodejů iPad a Mac.Služby představují 13% čtvrtletních příjmů, ve srovnání s 12% pro Mac a jen 9% pro iPad. iPhone samozřejmě stále tvoří více než polovinu z celkového zisku.

Dovedeme si však představit, že zisk služeb jednou naroste o tolik až dožene prodeje iPhone. Samozřejmě je pravděpodobné,že příjmy za Mac ještě v tomto čtvrtletí porostou z důvodů včerejšího odhalení dvou modelů MacBook. Jsme si jistí, že v době, kdy Apple bude hlásit v Q1 2017 finanční zisky, bude Mac prodej mnohem větší než výnos za Služby, každopádně je velice pozoruhodné sledovat vývoj služeb.

Velkou výhodou příjmů služeb společnosti Apple je, že představuje příjem, který je relativně rovnoměrně rozprostřený během celého finančního roku. Hodně se na tom podílí opakující se měsíční předplatné, pomáhá tak doladit peněžní tok ve společnosti, který samozřejmě závisí na obrovském podílu výnosů jednou za rok, jak to uvádí trh na nové telefony iPhone.

Zdroj: 9to5mac.com