MacBook Pro 15 2016 touch bar iconJeště před samotným představením nových MacBooků Pro vedení Applu, ve složení Phill Schiller, Craig Federighi a Jony Ive, poskytlo exkluzivní rozhovor magazínu CNET, který se týkal právě nových produktů společnosti.



Tým vysokého vedení Applu právě hovořil o rozhodnutí pro nový Touch Baru, co přinese budoucnost a o zvýšení cen, které proběhlo při představení MacBooku Pro. Jony Ive vysvětlil, že myšlenka dotykového panelu tu byla vždy a zároveň byla pro jablečnou firmu vždy výzvou a navíc s sebou přináší „velmi zajímavý směr“ pro notebook. Ive však nevysvětlil, co přesně jeho slova znamenají.

Jony Ive řekl: „Je toho více na čem jsme pracovali a hlavně na různých detailech, ale to více nebudeme rozvádět.“

Sám za sebe Phil Schiller vysvětlil, že v mnoha ohledech Touch Bar přináší některé aspekty iPhonu na Mac. Apple je již dlouhou dobu proti operačnímu systému macOS, který by podporoval dotyky, ale Touch Bar umožňuje společnosti vzít to, co dává smysl z iPhonu a přivést to do Macu, aniž by zásadním způsobem změnila výrobek.

Phil Schiller dodal: „Před několika lety jsme strávili hodně času přemýšlením o dotykovém Macu, ale dospěli jsme k závěru, že to co nejlépe umí osobní počítač, můžeme dostat do iPhonu. Ale naopak to nelze, nemůžeme zapnout iOS na Macu. To znamená, že každé zařízení je nejlepší v tom, co je a děláme to, co má smysl, aniž by byl výrazně ohrožen jejich design.“

Důležitým aspektem pro zákazníky je ovšem cena, ze které byli mnozí překvapeni. Nové modely jsou mnohem dražší než předchozí generace. Phil Schiller na to řekl, že to není cena pro „turisty“, ale cena za zážitek jaký budete mít, když budete používat MacBook. Na druhou stranu Phil Schiller poznamenal, že finanční dostupnost je něco na čem Applu opravdu záleží.

„Nechceme abychom byli drženi v nějaké cenové relaci, ale chceme abychom lidem přinesli kvalitu a zážitek z používání MacBooku, který očekávají,“ prohlásil Phil Schiller.

7

Zdroj: 9to5mac.com