password iphone heslo icon ikona code 6 6s 5s 5 seMožná jste slyšeli o teroristickém útoku, který koncem loňského roku spáchal Syed Farook.  V Americkém San Bernardinu zastřelil 14 lidí a 22 zranil. Tento čin byl začátek sporu mezi FBI a Applem.



FBI byla přesvědčena, že dotyčný telefon může obsahovat důkazy o Farookově navázanosti na teroristickou organizaci Islámský stát. Spor vyústil až ve veřejnou diskuzi, zda je přednější soukromí nebo národní bezpečnost.

1,3 milionu dolarů, tolik bylo nabídnuto za prolomení daného zařízení. Sergei Skorobogatov se tohoto ujal a 4 měsíce pracoval na soupravě, která by mu umožnila zadávání neomezeného počtu číselných kombinací k prolomení telefonu. Samotné prolomení mu trvalo přibližně 40 hodin a stálo pouze 75 liber. U šestimístného kódu by pak prolomení zabralo stovky hodin.

FBI nakonec v telefonu žádné spojitosti s Islámských státem nenašla. Ačkoli by se mohlo zdát, že celý spor okolo jednoho jediného telefonu nikam nevedl, tak FBI svého rozhodnutí jít proti Applu prý nelituje.

Zdroj: idnes.cz