Apple Store iconFalešné aplikace, které předstírají, že jsou od známých značek byly dlouhou dobu problémem App Store. Tradičně aplikací tohoto typu přibývá před vánočními svátky a společnost Apple tak chtěla zamezit okrádání svých uživatelů.



Podle zprávy deníku New York Times většina falešných aplikací pochází z Číny. Aplikace vznikaly v organizovaných pracovnách, přičemž přibývalo až sto nových aplikací denně. Konkrétně jeden vývojář je zodpovědý za falešné aplikace značek jako je Puma, Nike, Canada Goose, Celine a další. Falešné aplikace mají pouze jeden cíl, a to zjistit vaše číslo a heslo ke kreditní kartě, které sami do aplikace zadáte, když si budete chtít něco nakoupit.

Naštěstí jablečná firma vyrazila do boje proti těmto podvodníkům. Dobrým příkladem je prodejce bot Foot Locker Inc., který má na App Store tři aplikace pro iPhone. Legitimní společnost se tak musí potýkat s čínskými nepoctivci, kteří vystupují pod jmény jako Footlocke Sports Co., Ltd.. Padělatelé se dále kryjí pod jmény menších obchodních řetězců, kde nabízejí své zboží, a to i luxisních značek jako je Jimmy Choo, Christian Dior a Salvatore Ferragamo. Ale padělatelé nejsou hloupí a vždy najdou způsob, jak lidi oklamat.

Avšak členové týmu společnosti Apple, kteří mají na starost schvalování nových aplikací, nemají kapacitu na to, aby denně zkontrolovali přes tisíc nových aplikací, jestli vážně mají oprávnění nést název značky apod. Jablečná firma začala s odraňováním nefunkčních aplikací v září, a minulý týden se zaměřila na falešné aplikace. Vždy si zkontrolujte, jestli název aplikace plně souhlasí s danou značkou a nenechte se oklamat pěkně vypadající aplikací.

07apple-web-articlelarge-593x516

Zdroj: idownloadblog.com