apple_logo_mask__1440x1440_by_shraknerSpolečnost Apple podepsala exkluzivní smlouvu s indickou dopravní službou Ola. Díky této smlouvy se tak stane jablečná služba Apple Music dostupná v těchto autech. Podle deníku The Los Angeles Times, který jako první tuto informaci sdělil, služba Apple Music se stane součástí platformy pod názvem „Ola Play“.



Společnost Ola je největší indická dopravní společnost, kterou bychom mohli přirovnat k Uberu nebo Lyftu. Toto partnerství můžeteme srovnat se spolupráci firem z roku 2014 Uber a Spotify. Zákazníci této služby mohli v Uber autech přes svůj telefon ovládat puštěnou hudbu.

Platforma Ola Play je trochu odlišná od platformy Uberu. Lidé, kteří cestují v Ola autě tak jsou schopni ovládat klimatizaci a hudbu pomocí integrovaného tabletu. Na daném tabletu si mohou číst také knihy a sledovat videa. V tomto případě bude hudba streamována přímo z Apple Music. Zatím není jasné, jak bude partnerství mezi Apple a Ola vypadat. Možná Apple nabídne společnosti Ola levnější předplatné. Je toho celkem dost, co Apple může nabídnout.

Zdroj: 9to5mac.com