apple-touch-iconPodle analytika Ming-Chi Kua z KGI Securities společnost Apple příští rok poprvé představí iPhone, který bude disponovat možností bezdrátového nabíjení. Uživatelé iPhonu 8 budou moci nabíjet svůj iPhone pouze položením na indukční podložku, podobně jako je tomu u Apple Watch.



Ačkoliv spousta výrobců s platformou Android tuto možnost již nabízí, tak těla smartphonů jsou vyrobena z kovu nebo plastu, které snižují efektivnost bezdrátového nabíjení. Nový iPhone by měl mít celoskleněnné tělo, které by umožňovalo extrémně rychlé nabití. Špatnou zprávou je, že Apple pravděpodobně nenabídne bezdrátovou nabíječku v běžném balení iPhonu, tu lze poté zakoupit samostatně.

Analytici z KGI již dříve uvedli, že Apple plánuje příští rok vydat tři modely iPhonu. Dva jako nástupce současných modelů a jeden unikátní s OLED displejem, ale u všech se očekává, že budou mít skleněnné tělo, což naznačuje, že všechny modely by měly být schopny bezdrátového nabíjení.

Deník Bloomberg tvrdí, že se ve skutečnosti nejdená o pravé bezdrátové nabíjení, protože indukční podložka je stále připojena do sítě. Avšak začátkem tohoto roku Bloomberg uvedl, že Apple vyvíjí dalekonosné bezdrátové nabíjení pro budoucí iPhone, které by lépe splňovalo příslib bezdrátového nabíjení. Podle KGI se příští rok dočkáme dosud známého typu bezdrátového nabíjení, ale v roce 2018 by mohl Apple představit jeho inovovanou verzi.

iphone-8-concept-armend-lleshi-12-768x432

Zdroj: 9to5mac.com