Apple Store iconSpolečnost Apple právě představila nové modely MacBooku Pro, ale spolehlivý analytik Ming-Chi Kuo z KGI už je tady s představou, jak to bude vypadat příští rok. Podle jeho sdělení Apple sníží ceny u MacBooků Pro a také vylepší současné modely MacBooků Pro.



Tato zpráva zní celkem optimisticky, navíc když jablečná firma má ve zvyku navýšit počáteční ceny u nové generace svých produktů, aby je poté mohla zlevnit. Analytik Ming-Chi Kuo předpokládá, že zlevnění by mohlo přijít v druhé polovině příštího roku. Navíc Kuo předpovídá, že trh bude pozitivně reagovat na nový port USB-C a Touch Bar, a tak zákazníci budou naváděni k upgradu na nový MacBook Pro.

touch bar

Pokud jde o specifikace, tak Ming-Chi Kuo předpokládá, že nový MacBook Pro bude moci mít 32 GB RAM, a to díky novému procesoru Cannonlake, ale dodává, že vše závisí na společnosti Intel. Kuo vysvětluje, že nový procesor Cannonlake s LPDDR 4 RAM spotřebovává o 15 až 25 % méně energie než stávající procesory, což umožňuje přidání další operační paměti. Společnost Intel má však zpoždění při zavádění čipu Cannonlake, a tak Kuo předpovídá, že Apple bude používat u svých produktů procesory Coffee Lake, které používají LPDDR 3 RAM, takže MacBooky zůstanou u 16 GB operační paměti kvůli spotřebě energie.

Minulý týden se i Phil Schiller vyjádřil k tomu, proč mají MacBooky pouze 16 GB RAM, řekl, že je to pouze kvůli spotřebě energie. U uživatelů došlo k chladnému přijetí nových MacBooků Pro a to hlavně z důvodu vysoké pořizovací ceny.

MacBook Pro 13 2016 touch bar icon

Zdroj: 9to5mac.com