applenovinky.cz_icon_iosPravidelná rubrika ukazující vše nejdůležitější zauběhlý týden. Co vše se od 14. do 20. listopadu 2016 okolo společnosti Apple. Tento týden se začaly prodávat nové Modely MacBooku Pro s Touch Bar, objevily se nové bezpečnostní hrozby pro iPhone nebo spekulace o novém výrobku Applu. To vše byl uplynulý týden.



Nový SOS systém v iOS 10.2

Čo by ste robili v núdzi? Ako deti nás učia, že v prípade núdzi máme volať 122. Apple sa snaží prinieť používateľom ľahšie kontaktovanie núdzovej linky. V septembri Apple predstavil nový SOS systém pre Apple Watch. Pri podržaní tlačítka na Apple Watch sa automaticky otvorí aplikácia a iPhone zavolá na núdzovú linku.

tvOS aplikace nyní podporují přímé odkazování

Společnost Apple vydala vývojářskou aktualizaci, která je zaměřena na jednodušší přímé odkazování na tvOS aplikace. Původně jste museli vyhledat danou aplikaci přes App Store manuálně. Nyní stačí na daný odkaz jen kliknout a jste automaticky přesměrování k aplikaci.

molotov-tv-2-1

Prodeje iPhonů jsou momentálně na vrcholu

Analytická společnost KGI tvrdí, že prodeje iPhonů jsou nyní na vrcholu, ale dodavatelé pocítí pokles objednávek o 5 až 15 %. Analytik Ming-Chi Kuo tvrdí, že momentálně už u dodavatelů můžeme vidět nižší počet objednávek a zároveň větší dostupnost, protože dodavatelé konečně dohnali poptávku.

Podle nové zprávy magazínu Bloomberg, společnost Apple uvažuje o vstupu na trh s chytrými digitálními brýlemi. Ve zprávě nejsou zmíněny další detaily, jen to, že pro jablečnou společnost je to velice lukrativní trh a chtěla by na tento trh vstoupit.

Čína tvrdí, že prodeje iPhonů utrpí značnou ztrátu

Čínská vláda uvedla ve státem řízeném deníku Global Times, že prodeje iPhonů utrpí značnou ztrátu, pokud nově zvolený prezident Spojených států Donald Trump dodrží své předvolební sliby a rouzpoutá tak obchodní válku.

china-smartphone-market

Apple spustil aplikáciu TV v tvOS beta pre užívateľov v USA

Nová aplikácia TV od Apple je dostupná pre užívateľov v USA. Apple túto aplikáciu predstavil minulý mesiac počas konferencie. Aplikácia umožňuje prepojiť aplikácie na iOS s tvOS a napr. môžete začať pozerať film na iPade a na Apple TV ho môžete dopozerať.

Apple Pay podporuje nové banky v Rusku, Číne a Austrálii

Apple Pay rozšírilo podporu bánk v Číne, Rusku a Austrálii. Podpora nových bánk zahrňuje 9 nových bánk v Číne, 4 v Rusku a viac než 30 bánk v Austrálii.

Apple získal patent na sportovní sluchátka EarPods

Společnost Apple dnes získala patent pro sportovní verzi sluchátek EarPods, který má svůj původ už v roce 2008. Zdá se, že je to jen další logický krok společnosti k rozvíjení oblasti zdraví a kondice. Vypadá to, že se v brzké době dočkáme nejen bezdrátových AirPods, ale i dalších sluchátek.

earpods-gesture

Touch Bar podporuje nový nástroj pro výběr barev na macOS

Dnes byl vydán nástroj Drop pro výběr barev na macOS s podporou Touch Baru. Drop slouží jako jednoduchý nástroj, díky němuž uživatel rychle vybere barvu na obrazovce, a zároveň umožňuje přepínání mezi velkým množstvím barevných formátů.

Apple odstranil téměř 50 000 aplikací z App Store

Minulý týden jsme vás informovali, že společnost Apple odstraňuje falešné aplikace z App Storu. Jednalo se především o nákupní aplikace, protože společnost tak chtěla předejít podvodům před vánočními svátky. K dnešnímu dni je odstraněno o 238 % aplikací více.

App-Store-Apps

Airmail pro macOS má nově podporu Touch Bar

Airmail 3 byl aktualizován na verzi 3.2, kterou získal nově podporu pro Touch Bar na MacBook Pro. Vývojáři nelenili a využili možností nového OLED panelu pomocí přístupu přes API Applu. Tlačítka si můžete v dotykovém panelu samozřejmě přizpůsobit a nastavit pro Vás důležité funkce.

Dodavatelé označují návrh přesunu výroby do USA za nepraktický

Podle článku v deníku Wall Street Journal příslib nového amerického prezidenta Donalda Trumpa, že produkty společnosti Apple by se měly vyrábět na území Spojených států a ne v Číně, je nepraktický.

Apple vydal svou knihu

Tato kniha pod názvem „Designed by Apple in California“ se začala prodávat na internetových stránkách společnosti Apple.Kniha zaznamenává 20 let historie Applu s 450 fotografiemi svých produktů a procesů používaných k jejich výrobě. Nyní je kniha k dispozici v menším provedení, které stojí 199 dolarů a ve větším provedení za 299 dolarů.

 iphone-3gs

Super Mario Run pro iPhone a iPad výjde 15. prosince 2016

Apple oficiálně oznámil termín, kdy bude dostupná v App Storu legendární hra Super Mario Run. Ještě před Vánocema nastane 17. prosince 2016 hráčské šílenství. Představení hry bylo 7. září na Apple keynote samotným Šigeru Mijamoto. Po představní se mohli uživatelé registrovat a čekat na další informace.

Apple plánuje integrovat rozšířenou realitu do aplikace Fotoaparát

Tim Cook už nějakou dobu veřejně prohlašuje, že je zaujat rozšířenou realitou. Tim tvrdí, že rozšířená realita má v technologiích větší význam než virtuální realita. Podle deníku Business Insider jablečná společnost plánuje integrovat rozšířenou realitu přímo do fotoaparátu na iPhone.

Dodavatelé mohou zmařit plán Applu s OLED displeji

Podle zvěstí má příští rok přijít iPhone s OLED displejem, protože Apple Watch i Touch Bar využívají tuto technologii, zatímco iPhone má stále LCD displej. Avšak zpráva z deníku Bloomberg poukazuje na to, že dodavatelé můžou zmařit tento krok společnosti Apple.

iPhone_OLED_thumb2

MacBooky Pro s Touch Bar mají nevyjímatelný SSD disk a menší baterie

První modely MacBooku Pro s Touch Barem jsou tady a některé možná zajímá, zda tyto nové jablečné počítače nabízí možnost vyjmutí SSD disku. Bohužel ti, kteří očekávali, že nový MacBook Pro nabídne tuto možnost budou zklamaní. Po otevření nových MBP bylo zjištěno, že čip SSD je přímo integrován v základní desce.

Apple plánuje vybudovať nový Apple Store v Melbourne

The Age vo svojom článku uviedol, že Apple plánuje výstavbu nového Apple Store na Federation Square v Melbourne. Toto námestie je veľmi populárne vďaka veľkoplošnej obrazovke, na ktorej ľudia pozerajú živé prenosy. Momentálne má Apple už 3 obchody v Melbourne a toto by mal byť štvrtý.

Apple sluchátka AirPods budou v prodeji 30. listopadu!

Francouzský server zaměřený se na společnost Apple vydal tvrzení o zahájení prodeje bezdrátových sluchátek AirPods už 30. listopadu 2016. Původně měly sluchátka vyjít koncem října, ale jak můžeme vidět, tak má Apple několik týdnů zpoždění.

 apple-airpods1

Koncept iPhone 8 Edge

iPhone 8 Edge zní děsivě, až moc podobný název jako má Samsung. Ovšem podobnost je nejenom v názvu, ale také v zakřyveném displeji. Velikosti úhlopříček jsou navýšeny 5,8″ a 5.0″ z 4,7″ a 5,5″. Opět můžeme vidět minimální okraje kolem dispeje.

Apple představitl reklamu na MacBook Pro s Touch Barem

Apple dnes představil skvěle natočenou reklamu, kde praskají řady žárovek na různých místech světa. Žárovka je jedním z důležitých vynálezů a Apple se snaží upozornit na důležitost jeho Touch Baru po mocí tohoto vynálezu.

Apple hledá výrobce iPhonů ve Spojených státech

Budoucí prezident Spojených států Donald Trump během své kampaně několikrát řekl, že by nutil tamní technologické firmy jako je Apple, vyrábět své produkty na území Spojených států. Jednou dokonce vyzval lidi k bojkotu Apple produktů, pokud společnost nezačně vytvářet pracovní místa ve Spojených státech.

USA logo icon apple

Odhalení iOS bugu, díky kterému získáte přístup do zamčeného iPhonu

Hackeři objevilli nový způsob, jak se dostat k fotkám a zprávám na uzamčeném iPhonu. To vše kvůli bezpečnostní chybě, která umožňuje Siri a funkci VoiceOver získat přístup k iPhonu. iZařízení, která běží na iOS 8 a novějších verzí obsahují tuto bezpečnostní chybu.

Jeep Compass bude podporovat CarPlay

Jeep Compass bude podporovat CarPlay. Nový model byl představen tento týden a bude jedním z prvních Jeepů, jež budou službou CarPlay disponovat. Na palubě tohoto vozidla se tak budete moci těšit na zcela nový systém zábavy Uconnect 4.0 od Fiat Chrysler.

jeep-compass

Ak MacBook Pro tvrdí, že má Intel Iris Pro 580 tak to nie je…

Aj keď je veľa rozdielov medzi 13″ a 15″ MacBookom Pro s Touch Barom, tým hlavným je rozdiel vo výkone grafickej karty. Zatiaľ čo má 13″ MacBook Pro integrovanú grafiku, 15″ MacBook Pro má grafickú kartu od AMD.

Skrytý konektor pod Touch Bar, možno na záchranu dát z SSD

iFixit dokončilo 3. rozobratie 13″ a 15″ MacBooku Pro s Touch Barom. Súčiastky sú v oboch MacBookoch skoro totožné. zaujímavé je nájdenie konektoru, ktorý nie je pripojený k ničomu. Tento konektor môže byť na záchranu dát z SSD.

Nyní můžete pomocí Apple Pay podpořit neziskové organizace

Apple oznámil, že jeho platební služba Apple Pay nyní umožnuje okamžité dary neziskovým organizacím. Apple Pay se snaží věci co nejvíce usnadnit a zároveň chce, aby dotování oblíbených neziskových organizací bylo co nejbezpečnější a bylo ho možné provádět jediným dotykem.

 image-wells-fargo-apple-pay-ad

Apple spustil program na výměnu blikajících displejů iPhone 6 Plus

Apple dnes spustil nový výměnný program na zobrazující se chybu na displejích iPhonu 6 Plus. Chyba spočívá v tom, že se zobrazuje na okraji displeje blikající šedá čára. Někteří odborníci trvdí, že iPhone 6 Plus je tikající bomba. Apple však tvrdí o objevení chyby až po po několika pádech telefonu na tvrdý povrch.

Apple nabízí vrácení až 10 tisíc korun při koupi iZařízení v Indii

Společnost Apple, ve snaze zvýšení prodejů iPhonů a iPadů v Indii, se spojila se společností Citibank, aby mohla zákazníkům připravit neodolatelné nabídky. Pokud si tak zákazník zakoupí iPhone 7 a iPad Pro, a zaplatí platební kartou Citibank, tak dostane nazpět až 8 500 Kč.

iPhone Lock Screen Exploit – bezpečnostní hrozba pro iPhone

Pro některé z nás je iPhone centrem jejich informací a dat, které mají a které jistě nechtějí ztratit a samozřejmě nechtějí, aby jejich data viděl kde kdo. Pro tyto důvody samozřejmě iPhone obsahuje zabezpečení. Toto zabezpečení jde však obejít!

 hackers_security_password-100004008-gallery

Siri vám pomůže plánovat schůzky podle nového patentu

Společnosti Apple byl schválen patent, který umožňuje Siri, aby pomohla při plánování schůzek v iMessage. Na jednom obrázku z patentu je ukázáno, jak Siri zareaguje na větu: „Jak dlouho vám bude trvat cesta sem, lidi?“

Prieduchy reproduktorov na 13″MacBooku Pro sú len kozmetické

V novom MacBooku Pro sú kvalitnejšie reproduktory s prieduchmi na vrchnej strane. Podľa iFixit sú tieto prieduchy len kozmetické. Reproduktory sa nachádzajú nižšie ako sú samotné prieduchy.

iPhone 7 má LTE rychlost podle dodavatele modemu

Ač je to k neuvěření, že by si Apple něco takového mohl dovolit, tak čísla mluví jasně. iPhone 7 má maximální rychlost LTE modemu podle výrobce, který dodal součástku do iPhonu. Qualcomm dodává modem s teoretickou maximální rychlostí 600MB/s, zatímco Intel dodává modem s hranicí maximální rychlosti 450MB/s.

apple_predstavil_iphone_7_plus_01

iPhone 7 přilákal více uživatelů Androidu než jeho předchůdce

iPhone 7 přilákal více uživatelů Androidu než jeho předchůdce. Podle zprávy společnosti CIRP je nejnovější model iPhonu i iPhonu 7 Plus úspěšnější u uživatelů Androidu než iPhone 6s. Konkrétně 18% z celkového množství prodaných iPhonů 7 si pořídili bývalí uživatelé Androidu.