apple patent iconSpolečnost Apple dnes získala patent pro sportovní verzi sluchátek EarPods, který má svůj původ už v roce 2008. Zdá se, že je to jen další logický krok společnosti k rozvíjení oblasti zdraví a kondice. Vypadá to, že se v brzké době dočkáme nejen bezdrátových AirPods, ale i dalších sluchátek.



V patentu jsou popsány dvě funkce, první umožňuje sluchátkům shromažďovat biometrická data a druhá umožňuje ovládání iPhonu pomocí gest. Jak je u patentů obvyklé, tak společnost Apple se vyjadřuje velmi všeobecně, aby byly obsáhnuty všechny možné funkce. Pro zajímavost jablečná firma v patentu uvádí, že sporotvní sluchátka mohou být jak klasická tak i bezdrátová.

Sluchátka by byla schopna komunikovat se senzory, které se nacházejí v obuvi značky Nike, ty by tak přehrávala hudbu, která by se hodila k rychlosti chůze či běhu. Sluchátka by mimo jiné mohla sledovat biometrické údaje uživatele jako je srdeční tep, teplota a dokonce míra pocení.

Gesta by umožňovala ovládat standardní ovládací prvky v aplikaci Hudba na iPhonu. Ovládání by spočívalo ve specifických pohybech hlavy. Společnost Apple však tato gesta nechce omezit pouze na aplikaci Hudba, proto je možnost ovládat pohyby hlavy i jiné aplikace. Gesty by šly ovládat příchozí hovory, prohlížení Safari apod.

earpods-gesture

Zdroj: 9to5mac.com