apple patent iconUž delší dobu je známo, že Tim Cook se raději vydá cestou rozšířené reality než virtualní reality, a to z prostého důvodu. Virtuální realita klade mezi reálný svět a lidskou bytost počítač. Společnost Apple dnes získala patent pro využití rozšířené reality v mapách, to jen podtrhuje skutečnost, kterou se vydá.



Patent má název: Rozšířená realita pro Mapy, a popisuje využítí rozšířené reality v dalších aktualizacích aplikaci Mapy, ta by poskytovala další pohled na to, co se nachází v okolí. Stačilo by vzít do ruky iPhone, a ten by na reálném videu přidával informace o daných budovách atd. Podobně by rozšířené reality využívala i GPS navigace, podávala by informace o budovách v okolí, záleží jen co by uživatel hledal.

apple-patent-augmented-reality-maps-drawing-003

Jak bylo uvedeno výše, aplikace Mapy by podávala informace vztahující se ke konkrétnímu objektu na obrazovce, iPhone by k tomu využíval svých senzorů, včetně gyroskopu, digitálního kompasu a akcelerometru. Rozšířená realita by se aktualizovala v reálném čase, jak budete pohybovat iPhonem okolo.

Je to pět let od doby, kdy společnost Apple získala svůj první patent týkající se rozšířené reality. A Tim Cook doufá, že rozšířená realita bude velmi populární.

apple-patent-augmented-reality-maps-drawing-002

Zdroj: idownloadblog.com