apple patent iconSpolečnosti Apple byl udělen patent, který se týká především ohebného OLED displeje, ale kromě toho i ohebných komponentů. Z posledních uniklých dokumentů amerického patentového úřadu je patrné, že společnost chtěla již před lety mít skládací iPhone, dnes již známé „véčko“.



Patent společnosti Apple nese název Flexibilní OLED zařízení, a podrobněji je popsán jako iPhone se skládajícím displejem přes celou přední část. Je patrné, že patent nám ukazuje to, čeho jsme se mohli dočkat, ale pravděpodobně se takového kousku už nedočkáme.

Podle patentu by byl iPhone podobný modelu RAZR od společnosti Motorola a ohebný OLED displej by byl na bázi nitolu, což je kompozitní materiál složený z titanu a niklu, který je známý díky své pružnosti. V patentu je popsáno, že každá část iPhonu by měla vlastní procesor a operační paměť, vše by bylo propojeno ve středu, kde by se nacházely složité flexibilní obvody.

Samozřejmě doporučujeme, aby byl brán tento patent s rezervou, a to nejen proto, že Apple má tendenci patentovat mnohem více, než společnost skutečně vyrábí, ale také proto, že prostě hledají progres konstrukčního řešení iPhonu během posledních deseti let. Dále je třeba poznamenat, že udělení patentu také nějakou dobu trvá, a tento typ zařízení už je dávno nepopulární. Ale třeba nás jablečná firma překvapí.

appleinsider_foldableiphone_03

Zdroj: idropnews.com, appleinsider.com