Apple Store iconKniha Design by Apple in California vyvolala smíšené reakce, někteří nad její cenou kroutili hlavou, protože menší verze knihy stojí 199 dolarů, a ta větší ještě o sto více. Pokud se vám však nápad s knihou líbil, ale cena se vám zdá příliš vysoká, máme pro vás alternativu.



Kniha s názvem Iconic stojí 67,50 dolarů, což odpovídá 1 725 Kč. První verze s názvem Iconic: A Photographic Tribute to Apple Innovation byla poprvé vydána v roce 2013. Knihu vytvořil fanoušek jablečné firmy Jonathan Zufi, a vypráví pomocí fotografií příběh produktů společnosti Apple, a to od Apple I v roce 1976 až po iPad mini v roce 2012. I když se jedná o neoficiální verzi knihy, tak se může pochlubit předmluvou, kterou napsal Steve Wozniak.

iconic-2Kniha má 340 stran a rozměry 12×10″, je to přesně stejná velikost jakou má oficiální verze menší knihy od Applu. Kniha Iconic se však liší tím, že obsahuje citáty od Steva Jobse, Jonyho Iva a dalších, protože v oficiální verzi jsou pouze fotografie. Dále se liší tím, že začíná opravdu od počátků společnosti Apple, kdežto kniha od Jonyho Iva začíná až po jeho příchodu do společnosti a iMacem.

iconic-3

iconic-4

iconic-5

Zdroj: 9to5mac.com