apple_car_iconNeil Cybart napsal podrobnou analýzu o tom, kam se ubírá společnost Apple ve vývoji auta. Podle posledních vyjádření a kroků společnost upustila od vývoje vlastního autonomního vozidla, ale zaměřila se především na vývoj softwaru pro autonomní řízení.



Neil Cybart hledá možné důvody, proč společnost Apple změnila směr. Pokud se podíváte na to, jak za poslední roky vrostl vysoký zájem o spolujízdy, tak mezitím už se auto s autonomním řízením zdá být velmi reálné a potřebné. Ale potrvá ještě nejméně deset až dvacet let než se dočkáme skutečně takového auta v plném provozu.

Plány Applu se z počátku ubíraly směrem k vlastnímu automobilu a autonomní řízení bylo v pozadí, vše zaštiťoval projekt Titan. Ale jakmile byl projekt Titan ukončen, tak se vše změnilo a Apple se zaměřil na autonomní software pro řízení auta. Je třeba zdůraznit, že Apple investoval miliardu dolarů do čínské společnosti Didi Chuxing, která funguje jako známý Uber, ihned potom co Apple oznámil konec s projektem Titan. Tato časová posloupnost se nezdá být náhodná.

self-driving-car-500x334

Zdroj: idownloadblog.com