rp_apple-money-icon-150x150-100x100.jpgSpolečnost KGI spekuluje o tom, že Apple se zaměří na rozšířenou realitu místo virtuální realitu, a jablečná firma tak získá ohromný náskok před ostatními hráči na trhu, když uvede jako první své produkty a stane se leadrem v této oblasti.



Ming-Chi Kuo z KGI nepředpovídá datum, kdy společnost vydá první zařízení, které bude podporovat rozšířenou realitu, ale očekává, že to bude v blízké době. Věří, že společnost Apple se první zaměří na iPhone, na kterém bude přidávat funkce podporující rozšířenou realitu, ale nejdříve to očekává za dva roky.

Samotný Tim Cook se už dříve vyjádřil, že společnost dává přednost rozšířené realitě před virtuální realitou. Apple již získal mnoho patentů právě v této oblasti. Poslední dobou se nejvíce spekuluje o autě s autonomním řízením, ale podle KGI se prvního náznaku rozšířené reality dočkáme nejdříve za rok. Dále Ming-Chi Kuo předpokládá, že technologie rozšířené reality bude v budoucnu velmi hodnotná a přinese tak společnosti Apple neuvěřitelné zisky.

augmented-reality-phone-for-blog

Zdroj: 9to5mac.com