apple-touch-iconV říjnu jsme vás informovali, které produkty společnost Apple zařadí na svůj seznam vintage a zastaralých produktů. Příští měsíc přidá společnost Apple do svého seznamu zastaralých a vintage produktů další modely MacBooků a také Mac mini.



To znamená, že produkty ztratí oficiální podporu Applu pro opravy prostřednictvím maloobchodních prodejen společnosti a autorizovaných prodejců. Od 13. prosince se to bude týkat 15″ MacBooku Pro Early 2011, 17″ MacBooku Early 2011, které se stanou vintage nebo zastaralými produkty. A 13″ MacBook Mid 2009 a Mac mini Early 2009 se stanou zastaralými produkty ke stejnému datu po celém světě.

Vintage stav platí v Kalifornii a v Turecku, kde je k dispozici po dobu dvou let omezená podpora pro některé produkty poté, co výrobky se stávají zastaralými jinde. Takže kromě Turecka a Kalifornie jsou modely MacBooků uvedených výše zastaralé v Asii a Tichomoří, Kanadě, Evropě s výjimkou Turecka, Latinské Americe, Japonsku a ve Spojených státek s výjimkou Kalifornie.

apple_macbookpro17_2011

Zdroj: 9to5mac.com