MacBook Pro 15 2016 touch barPrvní modely MacBooku Pro s Touch Barem jsou tady a některé možná zajímá, zda tyto nové jablečné počítače nabízí možnost vyjmutí SSD disku. Bohužel ti, kteří očekávali, že nový MacBook Pro nabídne tuto možnost budou zklamaní. Po otevření nových MBP bylo zjištěno, že čip SSD je přímo integrován v základní desce.



Znamená to tedy, že jaké zařízení s diskem si při nákupu vyberete, takové budeme mít po celou dobu životnosti vašeho MacBooku Pro.

ssd

Majitelé nového MacBooku Pro s Touch Barem si také všimli, že zařízení obsahuje vícenásobné bateriové články, které kolem sebe obsahují velké mezery. Jeden uživatel, který zachytil tyto snímky spekuluje, že jablečná společnost omezila velikost baterií, aby nedošlo ke zvýšení váhy MacBooku.

hutl3yn

Dané mezery mohou mít technické důvody například kvůli tepla, které se šíří z baterií. Jedná se velice kontroverzní krok od jablečné společnosti, protože mnoho uživatelů podává zprávy o tom, že nemohou dosáhnout 10 hodinové výdrže na svém zařízení. Magazíny The Verge a Businnes Insider zaznamenaly 6 hodinovou výdrž.

Ze strany Applu se jedná o velice nefér jednání, protože vždy v minulosti společnost inzerovala určitou výdrž svého zařízení a vždy se tyto hodnoty v reálné provozu potvrdily.

Zdroj: 9to5mac.com