space-grey-macbook-pro-apple-logoPřed rokem a půl jste byli svědky toho, jak společnost Apple představila 12″ MacBook, který byl v té době něčím novým. Uchvátila vás jeho velikost, přesto se Trackpad ještě zvětšil. Novinky souvisely také s klávesnicí, u které byla použita nová technologie.



Vše s čím společnost přišla u 12″ MacBooku se nyní objevilo u nových MacBooků Pro. Jak řekl, Phil Schiller, 12″ MacBook se stal průkopníkem v technologiích, které tak vydláždily cestu pro nový MacBook Pro. Zatímco design MacBooku Pro je podobný předchozím generacím, tak jsou zde některé podobnosti s 12″ MacBookem. Nejvíc zřejmá změna se udála u klávesnice, která nyní také disponuje butterfly technologií kláves jako 12″ MacBook, u kterého se objevila poprvé, a to umožňuje vyrobit ještě tenčí profil MacBooku. Přesto společnost Apple tvrdí, že u nového MacBooku Pro již byla použita druhá generace butterfly mechanismu, tak v recenzích se objevují reakce, že změna není patrná a celkový zdvih kláves je stále stejný.

main

Jablečná firma také nabídla variantu MacBooku v barvě vesmírně šedá jako u 12″ modelu a zároveň se u obou MacBooků nenachází svítící jablíčko. Nový MacBook Pro disponuje čtyřmi USB-C porty, zatímco 12″ MacBook má pouze jeden, ale oba modely mají konektor pro 3,5 mm jack. Je více než jasné, že USB-C port je budoucnost, a proto není správné si na něj stěžovat, jak jsme vysvětlili v dřívějším článku. Společnost Apple tak poskytla více než rok a půl ostatním výrobcům, aby přišli se zařízeními pro USB-C. Upřímně, dnes již není potřeba mnoha portů v počítači, stále více lidí se uchyluje k využívání cloudových služeb.

2016-macbook-side-profile

Nový MacBook se však podstatně liší v jendé věci od jeho „předchůdce“ a to je výkon. Navíc s příchodem macOS Sierra se běh systému na 12″ MacBooku zhoršil, po odemknutí pár sekund trvá než ho můžete začít používat. Někteří lidé argumentují, že nový MacBook Pro by neměl mít příponu Pro, kvůli jeho technickým specifikacím, ale společnost Apple má pro svá zařízení optimalizovaný systém. Je to stejné jako porovnávat zařízení s Androidem a iOS, Android zařízení jsou mnohdy mnohem lépe technicky vybavena než iPhone, ale Android není optimalizovaný pro tato zařízení, takže nakonec vítězí iPhone se systémem iOS, který je mnohem rychlejší a efektivnějsí. Když se vrátíme zpátky k 12″ MacBooku, tak jenom díky technickým specifikacím se může zdát pomalejší, ale díky macOS je to stále výkonný stroj, ale musíme počkat na optimalizaci od Applu, která by vyřešila zmiňovaný problém, který není nijak závratný. Takže pokud vám chybí výkon tak přejděte k novému MacBooku Pro.

touch bar id macbook pro 2016 klávesnice klavesnice

Zdroj: 9to5mac.com