chyba problem icon logo apple problém výpadek vypadekHackeři objevilli nový způsob, jak se dostat k fotkám a zprávám na uzamčeném iPhonu. To vše kvůli bezpečnostní chybě, která umožňuje Siri a funkci VoiceOver získat přístup k iPhonu. iZařízení, která běží na iOS 8 a novějších verzí obsahují tuto bezpečnostní chybu.



Abyste získali přístup do iPhonu, tak nepotřebujete žádné zkušenosti s programováním. Jediné co potřebujete, je pár minut o samotě a trochu pomoci od Siri. Zatím není jasné, jestli tuto chybu Apple odstraní v nejnovější aktualizaci iOS 10.2, protože tato bezpečnostní chyba je stále přítomna v beta verzi iOS 10.2.

Tento hack vyžaduje pouze znalost telofonního čísla daného iPhonu, to je vše. Ale pokud ho nevíte, tak se můžete zeptat Siri: „Who I am?“ (Kdo jsem?) a ona vám ho zobrazí.

Jak udělat iPhone hack?

  1. Zavolejte na iPhone, na kterém chcete provést hacknutí.
  2. Klikněte na ikonku Zprávy na obrazovce příchozího hovoru, zobrazí se vám nabídka se zprávami, ale klikněte na Vlastní…, a dostanete se obrazovku pro odpovězení.
  3. Zapněte funkci VoiceOver tak, že řekněte Siri: „Turn on VoiceOver.“
  4. Klikněte do pole, kde je příjemce zprávy a podržte, zatímco kliknete na klávesnici. To bude chtít možná trochu více pokusů než se vám to správně podaří.
  5. Řekněte Siri: „Turn off VoiceOver.“
  6. Běžte zpátky do Zpráv a klikněte na první písmeno volajícího a klikněte na ikonku se symbolem „i“ vedle jeho jména, a pak vytvořte nový kontakt.
  7. Nyní můžete procházet a vybírat fotky na uzamčeném iPhonu.
  8. K zobrazení jakékoliv konverzace postupujte jako v kroku šest.

Na celý postup se můžete v následujícím videu.

Ochrana před hacknutím iPhonu

Běžte do Nastavení, klikněte na Touch ID a kódový zámek a vypněte funkci Siri na uzamčené obrazovce.

Zdroj: cultofmac.com