MacBook Pro 15 2016 touch barKdyž proběhlo první veřejné rozebrání nového MacBooku Pro, které se objevilo na internetu začátkem minulého měsíce, bylo zjištěno, že nový MacBook Pro má integrovaný SSD disk přímo do základní desky a to z hlavně z důvodu větší přenosové rychlosti. Díky tomuto faktu se jednotka SSD nedá vyměnit.



Některé spekulace tvrdily, že pokud se základní deska pokazí budou vaše nenávratně pryč. Na základní desce se nachází speciální konektor, který podle serveru iFixit není k ničemu připojen. Po zjištění, záhadný konektor je zde proto, aby se z integrovaného SSD disku dalo přistoupit k vaším datům a provést jejich záchranu na pokaženém MacBooku.

Apple Story nabízí speciální nástroj na záchranu dat. Tento nástroj majitelům nového MacBooku Pro, kteří mají ještě svůj přístroj v záruce provede záchranu cenných dat.

Nový zákaznický migrační nástroj je speciálně navržen pro nejnovější MacBook Pro a zahrnuje držák základní desky společně se zapínacím adaptérem. Celý servisní nástroj je navrhnut tak, aby se dal připojit k dalšímu MacBooku Pro přes port USB-C.

apple-cdm-macbook-pro-tool

Společnost Apple negarantuje, že pomocí této metody bude schopná zachránit všechny vaše data, ale bohužel se jedná o jedinou možnost, jak dostat vaše data z nevýjimatelného SSD disku. Jablečná společnost je tak schopná převést data z jakékoliv součástky, která je přímo integrována na vaší základní desku (Touch ID, SSD, karta pro bezdrátové technologie). Tato služba je poskytována Applem v rámci záruky nebo AppleCare.

Zdroj: 9to5mac.com