ipad pro air mini icon applenovinkySpolečnost Apple dnes vydala zprávu, která ukazuje, že zaměstnávají spoustu lidí rozdílných kultur a barvy pleti či pohlaví. Čísla ukazují, že Apple pokračuje ve svém tlaku na rozmanitost na pracovišti, avšak ve vyšších pozicích stále převládá trend mužů s bílou barvou kůže.



Jablečná firma ve zprávě uvádí, že ze 107 zaměstnanců na manažerských pozicích je 73 bílých mužů. Zbývající místa jsou zaplněna takto:

  • 20 žen, z nichž je 15 bílé pleti,
  • 2 hispánci nebo latinoameričané,
  • 14 asijských zaměstnanců,
  • 3 zaměstnanci s černou barvou pleti či afroameričané.

Pokud jdeme na nižší pozice tak 48 % pozic patří bělochům, z toho 18 % tvoří ženy. 23 % zaujímají asijští zaměstnanci, 7 % patří hispáncům či latinoameričanům, 4 % černochům a 1 % tvoří zbylé národnosti.

Dnešní zpráva o rozmanitosti zaměstnanců ukazuje, že počet hispánských zaměstnanců vzrostl až 951 lidí, zatímco počet afroamerických nebo čenošských zaměstnanců vzrostl na 783 lidí. Celkový počet asijských zaměstnanců se zvýšil o 2 455 zaměstnanců.

Tato nejnovější čísla o rozmanitosti na pracovišti umožňují společnosti Apple získat certifikát EEO-1, což je doklad, podle kterého společnost má rovné pracovní příležitosti, vydává jej vláda Spojených států.

screen-shot-2016-11-22-at-12-55-24-am

Zdroj: 9to5mac.com