Apple-akcie-iconAnalytici předpokládají, že marže společnosti Apple poprvé klesne pod hranici 40 % příští rok. Na podzim příštího roku by marže měla spadnout dokonce na 39 % tvrdí analytici z Bernstein Research a ostatní jen přikyvují. Podle grafu měla společnost Apple nejvyšší marži v roce 2009, a to skoro 60 %.



Jedná se tak téměř o 20% propad, protože Apple má v tomto roce 40,8% marži. Analytici své předpoklady zakládají na tom, že výroba iPhonů bude stále dražší a navíc Apple si nebude moct pomoci zvýšením ceny iPhonů, protože konkurence je vysoká, a to by mohlo mít další dopad na prodeje iPhonů. Společnost Apple navíc podceňuje zájem o jejich produkty, tak musela navýšit výrobní kapacity pro iPhone 7 a to také zvedá cenu výrobních nákladů.

Analytici také předpokládají, že Apple bude nucen ke snížení ceny u větších modelů iPhonů, a to kvůli konkurenci. Celkový zisk společnosti Apple snižují i záruční opravy iPhonů, kterých přibývá se zvyšujícím se zájmem spotřebitelů. Je třeba poznamenat, že Apple má skoro většinu zisku z prodeje iPhonů, protože pro 40% zisk by jiné společnosti doslova zabíjely.

aapl-iphone-gm

Zdroj: 9to5mac.com