iPhone SE Rose Gold icon applenovinkyMnoho lidí si stěžuje na špatnou výdrž baterie po aktualizování na iOS 10.1.1, který vyšel poslední den v říjnu. Některým uživatelům také správně nefunguje aplikace Zdraví. Dokonce uživatelé ohlašují i problém s vypnutím iPhonu, když baterie klesne pod určité procento.



Podle diskuzí na fórech společnosti Apple je zřejmé, že uživatelů není zrovna málo, především se jedná o iPhone 6, iPhone 6s a nejnovější iPhone 7. Příčinou může být nadbytečný zdrojový kód z předchozích verzí iOS. Řešením tedy může být smazání veškerých dat na iPhonu, a provedení čisté instalace aktuální verze iOS, a poté obnovení dat ze zálohy.

Největší problémy jsou zaznamenány u iPhonu 6s, který se vypne, jakmile klesne stav baterie pod 30 %. Pokud jej chcete znovu zapnout, zobrazí se ikona, jako když je iPhone vybitý úplně, ale po připojení k nabíječce iPhone ukáže, že má 30 % baterie. Autorizovaní technici tvrdí, že se jedná o častý problém, a že bude vyřešen s příští aktualizací iOS.

15605-12009-14384-9884-150924-iPhone6s_Teardown-l-l

Zdroj: idownloadblog.com