apple_logo_mask__1440x1440_by_shraknerPo různých internetových magazínech kolují zvěsti, že jablečná firma se chystá z automobilového vozu připravit plnohodnotné chytré auto, které bude spojeno pomocí hardwaru a softwaru. Ze strany Applu se nejedná tedy o nic nového.



Podle dostupných zpráv, měli jablečnou firmu opustit tři důležité osoby. Mezi lidmi, kteří opustili Apple se nachází ředitel firemní komunikace. Dotyčná osoba z PR týmu začala pracovat pro významné automobilky jako je Ford a Tesla. Magazín The Verge v pátek přinesl zprávu, že významná PR specialistka Sarah O’Brien byla první osobou, která opustila v říjnu jablečnou společnost. O’Brien začala pracovat pro Apple v roce 2008. V posledních letech se Sarah zabývala chytrými hodinkami Apple Watch.

tesla9-21-2016-20160921074609674

Společnost Ford bude také těžit ze zaměstnávání bývalých pracovníků jablečné firmy. Své o tom ví Colin Smith, který vedl PR iniciativy, které se týkaly Mac zařízení, operačního systému macOS, programovacího jazyka Swift a kancelářského balíku iWork. Colin po sedmi letech práce v Applu začal od listopadu pracovat ve Fordu.

ford-rotunda

Třetí osobou, která opustila po pěti letech jablečnou firmu je Michaela Jonhdrow. Ve Fordu nyní zaměřuje na komunikace, které jsou orientovány na elektronické vozidla. Podle posledních zpráv, se Apple rozhodl přehodnotit své plány ohledně vstupu do automobilového průmyslu. „Projekt Titan“ měl podle původních plánů být hotov v roce 2020. Projekt se zasekl a zatím není jisté zda bude pokračovat nebo vývoj chytrého auta bude ukončen.

Zdroj: appleinsider.com