apple-maps-iconAplikace Mapy dostala už spoustu vylepšení od jejího prvního představení, a to hlavně po stránce spolehlivosti, přesnosti a funkcí. Mezi nejnovější vylepšení patří to, že uživatelé mohou při využívání navigace vyhledávat další body zájmu podél naplánované trasy, jako čerpací stanice, restaurace, obchody nebo hotely.



Navíc aplikace Mapy vám spočítá, jaký budou mít vaše zástávky mimo naplánovanou trasu dopad na čas a délku cesty. Během následování navigačních pokynů můžete přejet prstem nahoru přes popisek trasy, a pak si klepnutím zobrazit benzínové pumpy v okolí. Klepnutím na jednu z ních ji můžete přidat na svoji trasu.

Jak vyhledávat při používání navigace?

1) Otevřete aplikaci Mapy na iZařízení a napište místo, kam byste chtěli jet do řádku, který se nachází dole. Poté si můžete pomocí gesta – přejetím prstem nahoru – zobrazit informace o daném místě nebo rovnou kliknout na tlačítko Trasa. Dále si můžete vybrat mezi Autem, Chůzí, Dopravou nebo Jízdou.

Tip: Chteli si zobrazit zpoplatněné úseky silnic a dálnic, tak běžte do Nastavení, klikněte na Mapy, poté na Řízení a navigace, a poté už zapněte Zpoplatněné úseky a Dálnice.

2) V závislosti na aktuální dopravní situaci vám Mapy nabídnou více tras, jak se do vašeho cíle dostat. Nejrychlejší trasa je zvýrazněna a je nastavena jako výchozí. Poté už stačí kliknout na zelené tlačítko Začít.

3) Chceteli přidat nějakou zastávku na vaši trase, tak přejeďte prstem nahoru a zobrazí se vám kategorie rozdělené podle zájmu.

4) Zvolíte jednu z kategorií Benzinky, Snídaně, Káva nebo jinou.

snimek-obrazovky-2016-11-13-v-11-47-04

5) Poté opět klikněte na zelené tlačítko Začít a aplikace sama automaticky přepočítá trasu a začlení všechny vybrané zastávky. Můžete přidat tolik zastávek, kolik chcete.

7) Pro skončení navigace stačí kliknout vpravo dole na červené tlačítko Konec.

ios-10-apple-maps-navigation-quick-controls-iphone-screenshot-002-e1478538476606

Vyhledávání podél naplánované trasy není podporováno v aplikaci Mapy na macOS.

Zdroj: idownloadblog.com