zajímavé aplikace dne iconNa App Storu nalezneme miliony aplikací. Některé tituly jsou vyhlášené pro svou úspěšnost a bezchybnou funkčnost, jiné jsou ale známé méně, a přesto by se mohly zdát svou funkčností užitečné. Dnes se podíváme na dle recenzí rozporuplnou aplikaci Social Picket a na to,  jak je to vlastně s její funkčností.



Aplikace, Social Picket slibuje sledování dění na vašich sociálních sítích, zastřešuje Instagram, Facebook a Twitter. Když k ní tyto účty připojíte, měli byste dostávat informace o tom, kdo navštěvuje váš profil, komu z vašich přátel se nejvíce líbí vaše fotky a koho sleduje a on vám sledování neoplácí. Jak to ale ve skutečnosti funguje?

Přečteme-li si recenze na App Storu, zjistíme, že se názory na aplikaci velmi rozcházejí. Jsou zde hlášené chyby, že Social Picket nejde vůbec spustit, jiní hlásí, že ji nejde propojit s účty a vždy aplikace spadne. Na druhé straně barikády jsou ale lidé, kteří jí ohodnotili plným počtem hvězd a pochvalují si její funkce.

V redakci jsme si aplikaci stáhli, vše proběhlo úspěšně, spuštění se také vydařilo a dokonce vyšlo i propojení účtů. Přidat se nám ale povedlo pouze účet Twitteru a Facebooku. Při přidávání Instagramového účtu aplikace spadla ihned po autorizaci na samotném Instagramu.

Dobrá, pojďme se ale podívat na Facebook a Twitter. Když se chcete podívat na statistiky o vašich sociálních účtech, otevře se vám podivné okno, které vás vyzývá k zadání hesla pro platbu na App Storu. Okénko, které vyskočí, vám slibuje týdenní zkušební verzi a následně zpoplatněné členství za 26,49$ na měsíc.

Cena se zdá být poměrně vysoká, ale třeba může někdo informace o sociálních účtech považovat za zajímavé a podstatné a rozhodne se ji zaplatit. Cenovka nám ale přišla velmi zcestná, protože aplikace po zadání hesla k App Storu spadla. Postup jsme se snažili zopakovat několikrát, ale bez úspěchu.

Po chvíli se na zamčené obrazovce zařízení objevilo upozornění z aplikace, které nás lákalo, že některý z uživatelů navštívil náš profil. Jméno je ale složené jen z hvězdiček, a tak se ho nemůžete dozvědět. Proto jsme se znovu navrátili do aplikace, která ale opět spadla při pokusu o zjištění detailních informací o návštěvě.

Pokud nemáte zaplacené členství, vidíte jen siluety lidí, kteří údajně váš profil navštívili. Nemůžete zjistit jejich jméno, nebo si zobrazit jejich fotografii. Když jsme ale účet, přihlášený do Social Picket, navštívili z jiného facebookového účtu, siluety údajných „návštěvníků“ se nezměnily. Z toho odhadujeme, že aplikace tyto informace vůbec neví.

Z našeho testu tedy vychází, že aplikace Social Picket slibující zajímavé informace je nefunkční a velmi draze zpoplatněná. Pokud tedy nechcete přijít o necelých 27$ měsíčně, raději se nepokoušejte přihlašovat ani do zkušebního členství, nebo si jej zapomenete odhlásit a vyjde vás to docela draho. Social Picket jsme testovali na iPhonu 7 Plus, iPadu Air i na iPodu touch, ale všude bez úspěchu.

Zarážející také je, že se nikde neregistrujete. Má snad aplikace fungovat pouze na jednom zařízení? Za takové peníze tolik nedodělků. O tom by se snad i dalo prohlásit, že je to podezřelé.

Třeba je nefunkčnost jen dočasná, ale kladná hodnocení spíše přičítáme tomu, že po prvním otevření je ihned nabídnuto ohodnotit aplikaci 5 hvězdičkami na App Store. Pokud tak tedy někdo učinil, zřejmě aplikaci ani nezkusil.

The app was not found in the store. :-(