apple novinky logo icon applenovinky.czPravidelná rubrika ukazující vše nejdůležitější zauběhlý týden. Co vše se od 28. listopadu do 4. prosince 2016 okolo společnosti Apple. Tento týden se točil především okolo nových MacBooků, dalšího modelu jablečného telefonu nebo pokračují stavby Apple Campusu 2.



Společnost Apple bude muset přijít s módem pro řidiče

Podle New York Times Federální úřad pro bezpečnost automobilů chce, aby společnost Apple a další výrobci smartphonů přidali do svých zařízení „mód řidiče“ nebo funkci, která zablokuje určité aplikace, aby pozornost řidiče na řízení byla maximální.

Apple plánuje otevřít nové výzkumné centrum v Indonésii

Společnost Apple plánuje otevřít nové výkumné a vývojové centrum v Indonésii, díky vzrůstajícímu zájmu asijského trhu o Apple produkty. Práce na výzkumném centru by měly začít už příští rok, a to v hlavním městě Indonésie, Jakartě.

Jak zjistit, zda máte nárok na výměnu baterie u iPhone 6s

Apple minulý týden oznámil, že Vám zdarma vymění baterii u iPhone 6s. Apple také zákazníkům doporučil, jestliže dochází například ke špatnému fungování zařízení, restartování nebo vypínaní, vzít své zařízení do obchodu Apple nebo k autorizovanému prodejci, aby se ujistili, jestli mají nárok na opravu.

iphone_6s_review_38_thumb800

Apple plánuje prestaviť iPhone so zahnutým displejom

Apple plánuje vydať nový iPhone so zahnutým displejom a s vysokým rozlíšením budúci rok ako nový high-end produkt. Apple už skôr ohlásilo, že pracuje na novom prototype iPhonu.

Kolik uživatelů má skutečně problémy s grafickou kartou u nového MacBooku Pro?

Minulý týden jsme vás informovali, že si majitelé nových MacBooků Pro stěžují na problémy s grafickou kartou. Problémy se navíc týkaly všech modelů a nezáleželo na typu grafické karty.

MacBooky, které bude Apple považovat za zastaralé

V říjnu jsme vás informovali, které produkty společnost Apple zařadí na svůj seznam vintage a zastaralých produktů. Příští měsíc přidá společnost Apple do svého seznamu zastaralých a vintage produktů další modely MacBooků a také Mac mini.

0136

Siri dostala nové odpovědi, tentokrát na otázku „Co dělají mazlíčci, když nejsem doma?“

Apple čas od času aktualizuje Siri, především pak její odpovědím, které jsou mnohdy vtipné. Inteligentní hlasové asistentky od Applu se můžete zeptat opravdu na cokoliv. Odpoví Vám buďto s elegancí nebo vtipně. Nyní přidal Apple odpovědi, které propagují film Tajný život domácích mazlíčků.

Další nové záběry Apple Campus 2! Stavba se blíží dokončení

Je to jen pár dní od posledního leteckého pohledu na Apple Campus 2, které byly natočeny z dronu. Jelikož již stavba nového sídla Applu finišuje, každým dnem se objevují nové a nové detaily. Máme zde další záběry a další úhly pohledu na právě dokončovanou stavbu.

Podle průzkumu je iPhone nejoblíbenější dárek na Vánoce

Podle průzkumu je iPhone nejoblíbenější dárek na Vánoce. Apple stále dominuje vánočnímu trhu a průzkumům o nejžádanější vánoční dárek. Do skupiny nejžádanějších dárků se dostal také nový MacBook.

Apple vydal Final Cut Pro X 10.3.1 s opravami chyb

Apple vydal Final Cut Pro X 10.3.1 s opravami chyb. Aktualizace přichází nedlouho poté, co Apple vydal důležitější aktualizaci této aplikace s číslem 10.3. Přináší opravy chyb, mezi které patří například problémy s aktualizací mediální knihovny a další.

Apple začal na svých stránkách nabízet monitory třetích stran

Není to dlouho, co Apple oznámil, že přestává prodávat svůj Thunderbolt display, který se ovšem už pěknou řádku let nedočkal aktualizace. Nyní společnost začala na svých stránkách nabízet monitory nové, jejichž výrobcem je jednička mezi výrobci displejů – LG. V nabídce jsou tak dva typy – 27” 5K monitor a 21.5” 4K drobeček.

Sluchátka AirPods se začnou prodávat za pár týdnů

Poté, co společnost Apple oznámila, že na nová sluchátka AirPods si budeme muset ještě počkat, aby byly naprosto dokonalé. Tak dnes Tim Cook potvrdil, že již brzy se dočkáme. Avšak ještě si budeme muset počkat na oficiální zprávu od jablečné firmy.

apple-airpods1

App Store se barví do ruda na podporu organizace (RED)

Organizace (RED) spolupracuje s Applem už 10 let. Apple má ve své nabídce produkty s přídomkem (RED), jejichž koupí podporujete boj a prevenci proti AIDS. Od 30. 11. do 6. 12. se zabarvil do rudé barvy i App Store.

Apple AirPort routery mají nejvyšší hodnocení ve spokojenosti zákazniků!

Apple před pár dny oznámil rozpuštění týmu zabývajícím se vývojem Apple routerů. K AirPort Express, AirPort Extreme a AirPort Time Capsule neodmyslitelně patří k Applu a je to velká škoda, protože to byl další příjemný produkt vytvářející ekosystém Applu. Poslední aktualizace se routery dočkaly v roce 2013 a další generaci už neočekávejme. 

Apple aktuálně testuje více než 10 prototypů telefonu iPhone!

Podle The Wall Street Journal, Apple aktuálně testuje více než 10 prototypů telefonu iPhone. Zprávy tvrdí, že se má jednat o zařízení s OLED displeji. Použití tohto displeje u příští generace iPhonu očekává i naše redakce.

iphone-8-concept

Apple se omlouvá za spamy, které chodí uživatelům iCloudu

Někteří uživatelé v posledních týdnech obdrželi spoustu spamů, které je zvali na různé události. Rozesílatelé spamů poté získali přístup k jejich iCloud účtu. Společnost uznala nyní problém, a všem uživatelům se omlouvá.

Apple Pay je nyní dostupná ve Španělsku

Nedávno jsme Vás informovali, že Apple Pay se rozšíří v tomto roce do poslední země. Další země budou následovat až příští rok. Onou zemí je Španělsko. Službu Apple Pay mohou využít klienti bankovního ústavu Santander. Další banky budou brzy následovat. Služba Apple Pay je v současné době dostupná ve třinácti zemích světa.

Apple opravil chybu, která způsobovala problém s reproduktory

Apple opravil chybu, která způsobovala problém s reproduktory. Nově vydané ovladače zvuku tento problém řeší a uživatelé nových MacBook Pro se již nebudou muset strachovat o reproduktory na svém MacBooku. Problém nastával u Boot Campu Windows 10.

Bezpečnostní testy odhalily, že 99 % všech falešných nabíječek Apple je nebezpečných

V rozsáhlém testu nabíječek pro Apple produkty, bylo testováno 400 nabíječek, které lze zakoupit na internetu, a to z osmi různých zemí včetně Spojených států. Avšak výsledky testu jsou šokující, 99 % všech nabíječek je nevyhovujících.

Manažer z Foxconnu ukradl iPhony za 1,5 milionu dolarů

Podle deníku AsiaOne, bývalý senior manažer ze společnosti Foxconn byl obviněn z krádeže a následného prodeje 5 700 iPhonů v celkové výši 1,5 milionu dolarů. Krádež vyšla najevo po interním auditu společnosti.

iphone-manufacturer-foxconn-2

Apple navyšuje ceny nových MacBooků Pro v Británii

Nadšení z nových MacBooků Pro již trochu opadlo, a to hlavně ve Velké Británii. Uživatele Applu žijící v Anglii totiž čekala brzy po konferenci nemilá zpráva. Ceny Maců obecně již dříve rostly v USA, nyní se jejich cena však také rapidně navýšila ve Velké Británii, a to konkrétně kvůli slabé GBP měně, za níž vděčíme volbě Brexitu.

App Store změní ceny pro devět zemí na jejich místní měnu

Společnost Apple oznámila vývojářům, že mění cenovou strategii v devíti zemích. V současné době Apple prodává aplikace v mnoha regionech, ale s cenou uvedenou v  amerických dolarech bez ohledu na místní kurz měny. Koncem tohoto měsíce společnost Apple změní v následujících zemích ceny u aplikací v App Storu na jejich místní měnu.

App-Store-Apps

Apple Store v Chicagu začína získavať svoj tvar

Už v novembri minulého roku Apple potvrdil stavbu nového Apple Store v Chicagu. Apple Store bude unikátnym architektonickým dielom postaveným pozdĺž rieky.alo staré budovy a onedlho na to začal výstavbu.

Apple nemá odvahu viesť nové inovácie

Už dlhšiu dobu je o Apple známe, že je zameraný hlavne na iPhone. Ale už sa začínajú ozývať aj investori a preberajú stratégiu Applu. Chyby Apple sú podľa analytika Andrew Uerkwitz medzi vývojom hardwaru a sofrwaru.

Apple pracuje na mapování vnitřních prostor a bude používat drony!

Apple pracuje na mapování vnitřních prostor. Kalifornská společnost se snaží expandovat se svými mapami. Proto se je snaží vylepšovat. Nyní se snaží zmapovat interiéry veřejných objektů, jako jsou muzea nebo letiště. Také pracuje na zlepšení orientace na silnici, když přejíždíte do jiného pruhu.