Pravidelná rubrika ukazující vše nejdůležitější za uběhlý týden. Co vše se od 12. prosince do 19. prosince 2016 okolo společnosti Apple. Tento týden se točil především okolo nových sluchátek AirPods, nových operačních systémů nebo nových her, například Super Mario Run.



 

Apple vydal opravu pro iCloud kalendář

Apple vydal opravu pro iCloud kalendář. Oprava se týká nešvaru, který sužuje uživatele iCloud kalendáře již několik týdnů. Jedná se o spamy, které uživatelům do kalendáře chodí. Nyní je možné událost nahlásit jako nevyžádanou. Apple pak takový spam vyšetří.

Apple představí Swift 3.1 během jara příštího roku

Jak již společnost Apple oznámila v červenci, tak programovací jazyk Swift 3.1 plánuje vydat během jara roku 2017. Poté se jablečná firma zaměří pouze na vývoj Swift 4. Verze Swift 3.1 je však mnohými kritizována, protože není kompatibilní s verzí Swift 3.0.

Apple začal právě prodávat sluchátka AirPods!

Společnost Apple začala právě na svých stránkách prodávat sluchátka AirPods. Jablečná firma tak překvapila a AirPods si můžete zakoupit ještě před Vánoci a udělat tak někomu radost pod stromečkem. Apple garantuje doručení do 22. prosince.

Nové emotikony v iOS 10.2

Po dlouhém testování beta verze, vydal Apple nový iOS 10.2 pro všechny majitele kompatibilních zařízení. Novou aktualizaci systému je možné nainstalovat na iPhone 5 a novější.

Apple vydal varování před padělky – na co si dát pozor?

Apple vydal varování před padělky. Již v říjnu se Apple zabýval tím, že 90 % všech nabíječek, které jsou na Amazonu vydávány za originální jsou ve skutečnosti falešné. Nyní zveřejnil Apple na stránkách své on-line podpory upozornění o falešných dílech.

Tim Cook obsadil 11. místo v žebříčku deníku Bloomberg

Deník Bloomberg zařadil Tima Cooka na 11. místo v žebříčku ředitelů velkých světových firem. Žebříček byl vytvořen tak, že bral v potaz zisk firmy za poslední tři roky oproti příjmu jejich majitele.

Apple Store aplikace umožní naplánovat schůzku s Apple Guru

Apple dnes posunul podporu ve své Apple Store aplikaci zase o kus dál. Nově si totiž mohou zákazníci v USA naplánovat schůzku s dříve označovaným Apple Guru tzn. pracovníke, který řeší váš problém přímo v Apple Store prodejně v tzn. Apple Baru.

 

Samsung dělá změny v továrnách, protože nezískal výrobu čipů pro Apple

Samsung musí dělat změny ve svých továrnách a hlavním tématem divize výroby čipů. Samsung je společně s TSMC hlavním dodavatelem čipů Apple A10 pro nejnovější iPady a iPhony včetně vlajkových lodi iPhone 7 a 7 Plus.

Viceprezident Applu pro speciální projekty zmizel z webu Applu

Viceprezident společnosti Apple pro speciální projekty Paul Deneve byl odstraněn z BIO stránky zaměstnanců Applu. Devela se připojil k Applu v roce 2013, poté co pracoval jako výkoný zástupce pro módní snačku Saint Laurent. Jeho odstranění z životopisu znamená jediné a to změnu ve struktuře řízení.

Apple vydal novou reklamu zaměřující se na Apple Pay!

Apple vydal novou reklamu, která se zaměřuje na Japonsko. Tam se totiž před nedávnem dostala služba Apple Pay, která Vám zjednodušuje placení. Reklama se odehrává ve velmi rychlém tempu, hlavním produktem, který se v reklamě používá je iPhone 7 Plus Jet Black.

Hra Super Mario Run je nyní dostupná v App Store!

Tak jsme se již dočkali! Hra Super Mario Run od Nintenda se před malou chvílí stala dostupnou v App Store! Je to jen malý moment, co je hra ke stažení a protože se jedná o celosvětový hit, je možné, že hra se bude stahovat pomaleji, než obvykle.

Nové patenty týkající se Apple Pencil

Apple si nechal registrovat další patenty, které se týkají Apple Pencil. Tyto patenty napovídají tomu, že by mohla Apple Pencil spolupracovat s jablečným telefonem. Dále se také zřejmě rozšíří počet aplikací v iOS, které podporují tuto elektronickou tužku, konkrétně se bude zřejmě jednat o iMovie.

Podívejte se na dvě nové „Go“ reklamy o Apple Watch

Apple právě vydal dvě nové reklamy ze série „Go“, které se týkají jeho chytrých hodinek Apple Watch. Dvě nové reklamy se jmenují „Go Ride“ a „Go Surf“. Reklamy jsou velice krátké, každá má délku pouhých 11 sekund. V reklamách je zvýrazněná voděodolnost těchto hodinek.

Apple zveřejnil záruční podmínky ke sluchátkům AirPods

Společnost Apple včera zveřejnila podrobné informace o záručních podmínkách sluchátek AirPods. Na webové stránce naleznete informace, které podrobně zahrnují požadavky pro reklamaci a ceník pro náhradní baterie, včetně toho, na co se vztahuje záruka opravy hardwaru.

Podívejte se na unboxing a jak fungují nová sluchátka AirPods!

Jakmile se začaly prodávat sluchátka AirPods, tak videa recenzentů začala být velmi populární. Ve videu uvidíte například proces propojení s iPhonem, porovnání kvality zvuku s jinými sluchátky. Největším pozitivem je, že AirPods vám vydrží nabité déle než týden.

Podívejte se na nové záběry Apple Campus 2!

YouTuber Matthew Roberts opět přidal video, které natočil pomocí dronu nad budoucím sídlem Applu, tedy Apple Campus 2. Na videu lze vidět, že se v posledním měsících na stavbě opravdu intenzivně pracuje a stavba se jistě blíží dokončení. Na videu uvidíte časosběr za posledních šest měsíců.

Apple musí zaplatit další pokutu – podívejte se, za co

Apple musí zaplatit další pokutu. Ptáte se za co? V tomtu článku Vám na to odpovíme. Kauza se týká už staršího případu z roku 2011. Zaměstnanci maloobchodních prodejen jablečné společnosti podali žalobu na politiku přestávek a časů na jídlo. Na základě žaloby byly tyto politiky změněny o rok později, tedy v roce 2012.

Apple opět expanduje!

Apple opět expanduje! Tentokrát do Indonésie, kde bude investovat peníze, konkrétně 44 milionů dolarů do výzkumu a vývoje a to mu zaručí, že bude moci v jihovýchodní části Asie prodávat své jablečné telefony iPhone. Indonésie je pro Apple velmi slibným trhem i přes to, že zde má konkurenty.

iPhone 7 Plus kraluje všem chytrým telefonům

iPhone 7 Plus kraluje všem chytrým telefonům. Vlajková loď Applu se stala nejvýkonnějším mobilním telefonem za měsíc listopad roku 2016. Na druhém místě se umístil menší z dvojice modelů, iPhone 7. Společnost AnTuTu provedla benchmark test chytrých telefonů, kterému vévodí dva modely od Applu.

Podívejte se na nové spořiče obrazovky pro Apple TV

Apple vydal sérii nových leteckých videí, které slouží jako šetřiče obrazovky u Apple TV. Spořiče se dočkaly aktualizace po více než roce. Videa z leteckých pohledů totiž nebyla změněna od vydání tvOS, který byl vydán s Apple TV čtvrté generace.

Na čem spolupracuje LG se společností Apple?

Na čem spolupracuje LG se společností Apple? To Vám zodpovíme v tomto článku. Společnosti Samsung i LG se pokoušely získat zakázku na výrobu OLED displejů pro iPhony. Z tohoto souboje vyšla vítězně společnost LG, která zřejmě také společně s Apple vyvíjí OLED displeje, které budou skládací.

Floridský soud rozhodl, že podezřelý musí odemknout svůj iPhone

Floridský odvolací soud rozhodl, že podezřelý bude muset sdělit své heslo policii ke svému iPhonu 5. Toto rozhodnutí je v rozporu s rozhodnutím soudu ve Virginii, podle kterého může být podezřelý nucen k odemčení iPhonu otiskem prstu, nikoliv sdělením svého hesla.

Apple hledá odborníky, kteří se budou zabývat bateriemi MacBooku Pro

V důsledku hromadících se zpráv od majitelů MacBooků Pro, kteří si stěžují na nedostatečnou životnost baterie, společnost Apple vypsala na svých stránkách dvě pracovní pozice. Konkrétně jablečná firmá hledá inženýra, který bude analyzovat algoritmy baterií a druhého, který se bude zabývat spotřebou systému.

Apple spolupracuje se společností Energous

Apple spolupracuje se společností Energous. Ta se zabývá bezdrátovým nabíjením, které bude mít dlouhý dosah. Tím se zabývá projekt této společnosti s názvem WattUp! Takové nabíjení by se mohlo uskutečnit až na vzdálenost asi 4,5 metru, což je poměrně hodně, oproti současným bezdrátovým nabíječkám.