foxconn - iconSpolečnost Foxconn, výrobce iPhonů, potvrdila, že jedná o rozšíření své výroby do Spojených států po odvysílané reportáži CNBC. Společnost by měla investovat sedm bilionů dolarů a vytvořit tak padesát tisíc pracovních míst.



Reportáž CNBC se opírá o zprávy japonské společnosti SoftBank, která zvěřejnila, že Foxconn si vzal úvěr na investici 50 bilionů dolarů, a že hodlá vytvořit 50 tisíc nových pracovních míst. Ve zprávě jde vidět i logo společnosti Foxconn. Společnost poté vydala prohlášení agentuře Reuters, ale vyjádřila se pouze o snaze proniknout do Spojených států a uniklá čísla nijak nekomentovala.

Foxconn má v současné době výrobní závody ve Virginii a Indianě, společně s logistickými centry v Kalifornii a Texasu. Hlava SoftBank Masayoshi Son a zakladatel Foxconnu Terry Gou úzce spolupracují na několika společných podnicích. Donald Trump prohlásil, že výrobky Apple by se měly vyrábět ve Spojených státech a ne v Číně. Avšak Foxconn nijak nepotvrdil, že investice se bude právě týkat společnosti Apple.

foxconn-us

Zdroj: 9to5mac.com