Organizace Consumer Reports testuje zařízení, aby zjistila jak na tom je skutečně s kapacitou baterie v přístorji. Apple měl vždy kladná hodnocení, ovšem MacBook Pro 2016 je vůbec první sérií stroje od Applu, který sklidil špatné hodnocení.



Testován byl MacBook Pro 2016 13″ bez Touch Baru, potom s 13″ s Touch Barem a 15″ s Touch Barem. Podle Consumer Reports měl 13″ model s Touch Barem dosáhnout životnosti baterie až 16 hodin, ale při jednom testu naměřili 3,75 hodin. 13″ model bez Touch Baru měl maximum 19,5 hodin, ale test také trval jen 4,5 hodiny. 15″ model má dosáhovat hodnot v rozmezí od 18,5 hodin do 8 hodin výdrže baterie.

Obecně platí, že podle zpráv se očekává, aby se výsledek nelišil o méně než 5%, ale u modelů s Touch Barem jsou výsledky velmi neobvyklé.

Test byl prováděn na 10ti otevřených webových stránkách ve výchozím internetovém prohlížeči v případě MacBooku je to Safari. Zařízení je připojené k Wi-Fi síti a test probíhá až do samotného vypnutí stroje vlivem nedostatku baterie.

Prohlížeč Safari je přitom mnohem méně náročný, než Chrome od Googlu. Ovšem podle Consumer Reports se právě Chrome choval velmi stabilně ve srovnání se Safari v tomto testu výdrže baterií.

Zdroj: 9to5mac.com