apple-touch-iconPolitik v Paříži navrhl, aby se jedna pařížská ulice jmenovala po Stevu Jobsovi. Jedná se o Jeromeho Coumeta, který je členem socialistické strany a starosta 13. okrsku v Paříži, navrhl, že by tak měla být pojmenována jedna ze čtyř ulic v okolí Halle Freyssinet.



Halle Freyssinet je oblast 13. okrsku, ve které se plánuje výstavba výzkumných, vývojových a vzdělávacích center, a všechny zdejší ulice by se jmenovaly po významných technologických průkopnících. Jméno někdejšího ředitele jablečné firmy vyvolalo značnou kontroverzi, a to hlavně u komunistické strany, která je úzce v kontaktu s vládou v Číně.

Politici poté vysvětlili, že Apple je v Číně spjatý s nedostatečnou mzdou pro pracovníky ve firmě Foxconn apod. Dále poukázali na boje ohledně daní u Apple produktů v Irsku, a proto to není vhodný název pro ulici. Komunistická strana navrhuje, aby ulice byla pojmenována podle Ady Lovelaceové, anglické matematičky, které je známa pro svou práci v IT a vytvoření prvního počítačového programu.

Zdroj: 9to5mac.com