Fotili jste někdy západ slunce a krásnou fotografii vám zkazila zelená tečka? Máme pro vás řešení. Ukážeme vám jak zelené tečce na fotografii předejít nebo jak ji odstranit, když už se na fotce objeví.



Zelené skrvny nebo různé opary se na fotografii zobrazují, když je focen nějaký silný zdroj světla. Na fotografii poté ve skutečnosti vidíme odraz čočky ve fotoaparátu. Stává se tak když světlo prochází objektivem pod určitým úhlem. Není to žádná vada zařízení, je to jen fyzikální jev, který lze odstranit třeba na digitální zrcadlovce pomocí UV filtru nebo polarizátoru.

Jak předejít zelené tečce na fotografii?

Pokud se při focení západu slunce objeví tečka v záběru stačí trochu změnit úhel iPhonu a zelená tečka zmizí. Pokud nechcete měnit úhel fotografie stačí zelenou tečku dostat do slunečního kotouče.

Jak odstranit zelenou tečku z fotografie? 

Pokud máte fotografie, které obsahují zelené tečky, můžete je jednoduše odstranit pomocí některé z aplikací v App Store. My vám doporučujeme aplikaci Snapseed.

  1. Stáhněte si aplikaci Snapseed zdarma v App Store.
  2. Zapněte aplikaci a nahrajte fotografii, kterou chcete vyretušovat.
  3. Klikněte na ikonku tužky, která v dolním pravém roku. A poté na Čištění. 
  4. Přibližte si zelenou tečku na fotografii pomocí prstů jak nejvíc můžete.
  5. Poté zelenou tečku pomocí svých prstů přemalujte. Jakmile odděláte prsty z obrazovky uvidíte jak Snapseed vyretušuje zelenou tečku. 
  6. Klikněte na fajfku vpravo dole a fotografie se vám uloží.
Zdroj: idownloadblog.com