space-grey-macbook-pro-apple-logoOd té doby, co vyšly minulý měsíc nové MacBooky Pro, tak začal vzrůstat počet uživatelů, kteří oznamovali, že mají grafické problémy. Tyto závady se nejvíce týkají 15″ MacBooků Pro, které byly sestaveny na zakázku, ale i základní modely 13″ a 15″ MacBooku mají problémy.



Uživatel Jan Becker vlastní 15″ MacBook Pro s grafickou kartou AMD Radeon Pro 460. Problémy se objevily, když transkódoval video pomocí Adobe Media Encoder. MacBook se poté stal nepoužitelným.

Becker neváhal a vzal svůj MacBook do prodejny Apple Store, kde mu zaměstnanec řekl, že to bude nejspíše hardwarový problém. Ale poté se mu ozval někdo z vedení společnosti Apple, on jim ukázal znovu celé chování MacBooku, a společnost slíbila, že se tímto problémem budou zabývat jejich inženýři.

2016-macbook-pro-glitching

checkered-mbp

Nejčastější závadou je problikávání displeje jasnými barvami, různé šachovnicové vzory, zasekávání obrazovky a různé artefakty oken na displeji. Jediným řešením v této situaci je vypnout MacBook, protože na nic jiného nereaguje.

Uživatelé zaznamenali potíže také při připojení dvou externích displejů. Stále je však nejasné, zda se jedná o softwarový nebo hardwarový problém. Potíže však nastávají až při velkém zatížení grafické karty jako úprava fotek či videí.

https://youtu.be/AiYTIfYn5c0

Zdroj: macrumors.com