V Číně a Indii je velmi populární mít dvě telefonní čísla, proto odlišení pracovních a soukromých hovorů. Společnost Apple tuto možnost nenabízí, proto je její růst v určitých zemích omezen. Ale vypadá to, že Apple přijde s dual SIM iPhonem.



Právě na čínském úřádě se objevil dokument popisující funkci, která umožní uložit do iPhonu dvě telefonní čísla. Tento patent byl předložen v březnu tohoto roku jedním z hlavních vývojářů operačního systému iOS. Navíc společnost Apple získala tento patent už ve Spojených státech počátkem tohoto týdne.

Ale mimo Čínu nebo Indii možnost duální SIM karty nemusí dávat vůbec smysl. Ve Spojených státech, západní Evropě, Japonsku, Jižní Koreji a Austrálii, kde Apple úzce spolupracuje s prodejci můžete tento krok vyvolat problém u operátorů, kteří nabízí zablokovaný iPhone se smlouvou.

Podle analytiků musí Apple vyřešit problém s možností dualní SIM karty, protože by to jinak znamelo pád pro trh v Indii či Asii. V Číně meziročně klesl o 30 % zájem o iPhone, a to zejména kvůli absenci možnosti dualní SIM karty. Společnost Apple tak bude muset přijít s nějakým řešením, pokud nechce o tyto trhy přijít.

Zdroj: forbes.com