space-grey-macbook-pro-apple-logoUživatelé, kteří si zakoupili MacBook Pro s Touch Barem, tvrdí, že životnost MacBooku na baterii je nízká. Zejména někteří uživatelé tvrdí, že jim MacBook Pro na jedno nabití vydrží 3 až 6 hodin.



Uživatel 15″ MacBooku Pro v základní výbavě tvrdí, že jeho jeho MacBook na baterii vydrží 3 hodiny a 45 minut, a to při prohlížení webu, sledování videií na YouTube, a vývoji softwaru.

mbp-battery-life-chart

Uživatelé si všímají i velmi rychlého poklesu procent baterie, když už jsou nízká. Uživateli klesla baterie z 10 % na 5 % během 10 minut při používaní prohlížeče Google Chrome.

1-2-800x296

Naopak jiní uživatelé nemají s MacBookem žádné problémy. Od úplného nabití a uplynutí 90 minut má MacBook Pro stále 92 % baterie a zbývající čas na baterii ukazoval ještě 10 hodin a 35 minut. Je třeba poznamenat, že první týden užívání bude spotřeba vyšší a to díky indexování Spotlightu a dále stahování fotek z iCloudu do vašeho nového MacBooku Pro apod.

Společnost Apple uvádí, že nový MacBook Pro vydrží na baterii až 10 hodin, a to při prohlížení webu a sledování videa přes iTunes. Magazín TechCrunch naměřil životnost MacBooku na baterii na  9 hodin a 35 minut pro 13″ model. The Wall Street Journal naměřil 9,5 hodiny u 13″ modelu. Engadget změřil něco mezi 9 a 10 hodinami při přehrávání videa na 15″ modelu.

10-hours-macbook-pro-battery-life

Webové stránky společnosti Apple také obsahují tipy pro maximalizaci výdrže baterie na MacBooku Pro, včetně aktualizace na nejnovější verzi systému macOS, optimalizace nastavení Úspory energie v Předvolbách systému, snížení jasu displeje na nejnižší možnou úroveň, a vypnutí Wi-Fi, zatímco nejste připojeni k síti.

Zdroj: macrumors.com