Analytici ze společnosti Morgan Stanley předpovídají, že společnost Apple bude mít úspěšný rok v důsledku mnoha faktorů, včetně tolik očekávaného iPhonu 8, potenciálního snížení daňové sazby, a vyšší loajalitě spotřebitelů v Číně, kde se očekává, že prodeje iPhonů vzrostou o 20 %.



Nestává se často, že by analytici předpovídali jablečné firmě úspěšný rok. Ale Katy Hubert z Morgan Stanley tvrdí, že konkurenti společnosti Apple se příliš zaměřují na dodavatele a ne na to, co vyvíjí ostatní výrobci.

Jedním lákadlem pro investory je příští generace iPhonu, která by měla mít značně inovované tělo telefonu včetně nového zakřiveného OLED displeje. Dále předpovídá, že Apple přijde s novou technologií nabíjení a také rychlejším čipem.

Druhým lákadlem pro investory je značná návratnost investic do společnosti Apple, která se tímto liší od konkurence. Daňová úleva v Číně by také mohla přitáhnout další investory, kteří momentálně vidí Čínu jako rizikový trh. A také míra inovace u nového iPhonu přitáhne nové zákazníky z Číny, čímž se opět zvýší prodeje.

Zdroj: cultofmac.com