Pravidelná rubrika ukazující vše nejdůležitější za uběhlý týden. Co vše se od 2. ledna do 8. ledna 2017 okolo společnosti Apple. Tento týden se točil především okolo vnitřních záležitostí Applu, rekordní prodeje a nové iPady.



Podívejte se na několik screenshotů Touch Baru u nového MacBooku Pro

Apple na konci října minulého roku představil svou další verzi MacBooku Pro udělanou pro náročné uživatele – ta přinesla hned několika novinek, ať už ve výkonu, designu, nabíjení, přičemž snad největší změnou je nový Touch Bar – dotykový panel na klávesnici nahrazující funkční klávesy.

Indická vláda pravděpodobně vyhoví některým požadavkům Applu

Podle nové zprávy indická vláda uvažuje o vyhovění některým požadavkům společnosti Apple, a to v případě pokud otevřením vyrobní haly pro iPhony vzniknou statisíce nových pracovních míst. Apple požádal indickou vládu o mírnější podmínky pro označování produktů.

Víme, kdy Apple představí nové Apple Watch!

Očekává se, že Apple představí třetí generaci svých chytrých hodinek Apple Watch letos na podzim. Tvrdí to čínský deník Economic Daily News (EDN), který poukazuje jako zdroj společnost Quanta z Tchaj-wanu, která v současné době vyrábí Apple Watch první a druhé generace. 

Další Apple Watch obchod v Anglii bude uzavřen

Apple uzavře v luxusní londýnském obchodním domě Selfridges další Apple Watch obchod, kde bylo místo věnované právě hodinkám od Applu. Podobný scénář potkal má potkat i obchod v Paříži v Galerii Lafayette.

Vznikla aliance proti nástupu Applu a Googlu v převzetí řízení auto

Blomberg informuje o tom, že Ford, Toyota a další 4 automobilky vč. některých dodavatelů elektroniky vytvořili SmartDeviceLink alianci, které má jediný cíl. Musí zabránit nástupu a ovládnutí chytrých vozidel firmou jako je Apple nebo Google v integraci řízení vozidel.

Malwarebytes varoval před útoky na zařízení Mac!

Malwarebytes varoval před útoky, které jsou specificky zaměřené na zařízení Mac. Útok je typu denial-of-service, zkratka DoS. Škodlivý kód napadne váš Mac, konkrétně prohlížeč Safari a nativní aplikaci Mail. Poté čerpá paměť RAM až do doby, dokud nezpůsobí pád systému.

Intel představí sedmou generaci čipu Kaby Lake speciálně pro Mac

Společnost Intel dnes oznámila, že představí na CESu novou generaci procesoru Kaby Lake, která bude primárně určena pro nové Macy. Nové čipy budou oficiálně dostupné v srpnu tohoto roku.

Podívejte se, jak by mohl vypadat nový iPhone X

Každý předpokládá, že Apple tento rok představí jubilejní iPhone, protože to bude 10 let od vydání prvního iPhonu. Návrhář Imran Taylor, který nazval jablečný telefon právě iPhone X si dal velmi záležet. Jeho render se drží designu společnosti a je velmi realistický.

Pravého bezdrátového nabíjení se dočkáme v druhé polovině roku

Společnost Energous již dlouhá léta slibuje pravé bezdrátové nabíjení, ale vypadá to, že se letos konečně dočkáme. V telefonním rozhovoru to potvrdil CEO Energous, Steve Rizzone, který řekl, že bychom se ho dočkali koncem tohoto roku.

Jakou sumu investoval Apple do Softbank?

Jablečný gigant z Cupertina v Kalifornii v posledních týdnech jednal o investici do Softbank. Apple investici nakonec opravdu uskuteční. Údajně to totiž dnes potvrdil. Jakou částku tedy bude Apple investovat do tzv. “Softbank Vision Fund”?

Hračky z LEGA propojené s iZařízením naučí děti programovat

Děti budou moci přivést své výtvory z LEGA k životu, díky novému setu LEGO Boost, ve kterém jednotlivé kostičky obsahují čipy a po propojení s iZařízením je bude možné ovládat. LEGO Boost si klade za cíl naučit děti základům programování.

Kterou aplikaci odstranil Apple z App Storu?

Bohužel i v dnešní době existují země, kde je potlačena svoboda slova a proti tomu zde funguje silná cenzura. Takovou zemí je například Čína. Je to země, kde působí i Apple. Ani ten však nepřemůže komunistickou stranu a musí se podřídit.

Na Nový rok zaznamenal App Store rekordní zisk

Teď, když je rok 2016 u konce, tak mnoho společností se ohlíží zpět a rekapitulují, jak se jim v minulém roce dařilo. Společnost Apple nyní prozradila, jak na tom byl minulý rok App Store. První leden roku 2017 se do historie App Storu zapíše zlatým písmem.

Apple zpestřil oslavy nového roku fotografiemi z nového iPhonu 7

Apple navázal spolupráci s patnácti fotografy ze všech končin světa. Od Itálie, Mexika po Austrálii aby zachytili úžasné fotografie oslav příchodu nového roku pomocí iPhonu 7.

Apple představí finanční výsledky za Q1 na konci ledna

Na konci současného měsíce, tedy hned v prvním měsíci roku 2017 zveřejní Apple své finanční výsledky. Jak si Apple vedl v prvním fiskálním období roku 2017? To se dozvíme už 31. ledna.

Apple dočasně přemístí svůj legendární Apple Store

Už dříve se mluvilo o tom, že společnost Apple svůj nejznámější Apple Store uzavře. Nyní to potvrdila sama společnost, oznámila, že Apple Store na Fifth Avenue dočasně uzavře z důvodu rekonstrukce. Před obchod dala tabuli s oznámením.

Na Instagramovém účtu Beats se objevila fotka iPhonu Jet White?

Na fotografii, která byla zveřejněna na instagramovém účtu Beats spravovaném Dr. Dre, se podle spekulantů objevil iPhone 7 Jet White. Fotka je zaostřena na samotné sluchátka Beats a iPhone je rozostřen, avšak je vidět, že iPhone je bílý a má černé logo Apple.

Apple potvrdil plány k otevření Apple Storu v Jižní Koreji

V září jsme vás informovali o tom, že Apple chystá otevřít svůj obchod naproti hlavnímu sídlu společnosti Samsung. Dnes tuto zprávu Apple potvrdil, ale blíže místo nespecifikoval. Jablečná firma tak činí velmi chytrý krok, protože v Jižní Koreji vládne Samsung a LG.

Nike zveřejnil vtipné video propagující Apple Watch Nike+ s Kevinem Hartem v hlavní roli

Nike před pár dny zveřejnil sérii humorných videí, které propagují Apple Watch Nike+ společně s komediantem Kevinem Hartem v hlavní roli. Hart je ve videu prezentován jako muž vlastnící Apple Watch Nike+, který po jejich nasazení nemůže přestat běžet. Ihned po zakoupení Apple Watch si je rozbalí a druhý den zmizí.

iOS 10 je nyní nainstalován na 76 % aktivních zařízení!

Kalifornský gigant Apple aktualizoval své statistiky, které se týkají operačních systémů. Přinesl velmi zajímavé výsledky. Více než tři čtvrtiny aktivních zařízení iPhone, iPad a iPod Touch obsahují totiž operační systém, který představil Apple na WWDC 2016. Jedná se o iOS 10.

MacBook Pro zachránil muži život při přestřelce na letišti

Hrozivá událost se stala na mezinárodním letišti Fort Lauderdale – Hollywood, nacházejícím se 5 km jihozápadně od centra floridského města Fort Lauderdale ve Spojených státech amerických, při které zemřelo pět lidí. Ale jednomu muži zachránil život právě MacBook Pro.

Tim Cook sice vydělal 8,75 milionů dolarů minulý rok, ale společnost nesplnila své cíle

Rok 2017 právě začal a společnost Apple odhalila svůj roční zisk a příjem Tima Cooka. Nedávná zpráva Wall Street Journal uvedla, že vrchní manažeři včetně Tima Cooka se vzdali části svého příjmu pro zvýšení zisku společnosti Apple.

Podíl iOS na trhu za prosinec stoupl, u macOS tomu bylo naopak

Podle nejnovějších informací si operační systém macOS u stolních počítačů pohoršil, jelikož v prosinci měl pouhých 6,07 % celkového trhového podílu, přičemž v listopadu se jednalo o 6,74 %. Největší podíl u macOSu byl zachycen v dubnu tohoto roku, kdy se jednalo o 9,2 %. Windows zůstal i na konci roku 2016 dominantní s 91,72%.

Apple vydal novou reklamu „Take Mine“ o iPhonu 7 Plus!

Apple vydal novou reklamu „Take Mine“ o iPhonu 7 Plus! Již tradičně ji vydal na svém YouTube kanálu. Reklama se zaměřuje na funkce a vymoženosti již zmíněného jablečného telefonu iPhone 7 Plus, který disponuje duálním fotoaparátem a režimem „Portrét“.

Apple představí tři nové iPady a zpomalí tak pokles prodeje

Analytik ze společnosti KGI, Ming-Chi Kuo, vydal zprávu, ve které prozrazuje novou velikost iPadu, který společnost Apple představí ve druhém čtvrtletí tohoto roku. Avšak poznamenává, že Apple se stále rozhoduje mezi dvěma velikostmi.