Pravidelná rubrika ukazující vše nejdůležitější za uběhlý týden. Co vše se od 9. ledna do 15. ledna 2017 okolo společnosti Apple. Tento týden se točil především okolo Siri, celkových problémů a obnoveného soudu.



 

Inteligentní domácnost je velká šance pro Siri od Applu

Jednou z velkých šancí pro Apple se svojí hlasovou asistentkou nebo asistentem Siri je nově třeba i inteligentní domácnost. Průzkum v USA ukázal, že 72% majitelů chytrých domácností si přeje ovládání jejich inteligentního domu hlasem, místo ovládání přes ovladač, iPhone, iPad nebo Mac.

Apple stáhl aplikaci, se kterou jste mohli najít ztracené AirPods

Společnost Apple stáhla z App Store aplikaci Finder for AirPods, se kterou jste mohli najít ztracená sluchátka. O této aplikaci jsme vás informovali minulý týden, avšak po pár dnech už nebyla dostupná.

Phil Schiller hovořil o 10. výročí vydání prvního iPhonu

Phil Schiller v rozhovoru pro Stevena Levyho řekl, že iPhone je jako osobní asistent, kterého máte stále u sebe. Levy se zeptal Phila Schillera, jestli si někdy myslel, že iPhone bude tak úspěšný, ten odpověděl, že to věděl. Je to zařízení, která má více než miliardu prodaných kusů.

Tim Cook na oslavu 10. výročí iPhonu řekl: „Teprve jsme začali!“

Dnes je to deset let, co Steve Jobs představil první iPhone a Tim Cook řekl: „To nejlepší teprve přijde!“ Tato poznámka byla součástí tiskové zprávy, kterou oficiálně vydala společnost Apple k dnešnímu významnému dni.

V Česku je iPhone fenomén! Už jich je zde přes 800 tisíc

Už je to deset let, co společnost Apple v čele se Stevem Jobsem uvedla na trh první iPhone. V roce 2007 se jednalo o revoluci na trhu chytrých telefonů, protože iPhone přinesl obrovské zjednodušení v ovládání mobilních telefonů.

Apple pracuje s Carl Zeiss na brýlích, které podporují rozšířenou realitu

Robert Scoble ve svém článku citoval zaměstnance Zeiss, který potvrdil, že společnost Apple spolupracuje na vývoji brýlí, které podporují rozšířenou realitu. Představení brýlí by dokonce mohlo proběhnout už příští rok.

Apple plánuje otevřít Apple Store v italském Miláně

Jak společnost Apple pokračuje v rozšiřování svých prodejních míst po celém světě, tak teď přišlo na řadu i italské město Milán. Podle zpráv byly plány pro nový Apple Store schváleny už minulý měsíc. Navíc Apple má s prodejnou velké plány a nebude to jen obyčejný Apple Store.

Apple bude číslo jedna pro investory v roce 2017

Analytici ze společnosti Morgan Stanley předpovídají, že společnost Apple bude mít úspěšný rok v důsledku mnoha faktorů, včetně tolik očekávaného iPhonu 8, potenciálního snížení daňové sazby, a vyšší loajalitě spotřebitelů v Číně, kde se očekává, že prodeje iPhonů vzrostou o 20 %.

Specialista na umělou inteligenci opouští Apple!

Daniel Gross, který byl ředitelem oddělení pro vývoj umělé inteligence se zaměřením na strojové učení, opouští společnost Apple. Specialista se rozhodl připojit ke společnosti Y Combinator. Gross se ke společnosti Apple připojil před třemi lety, kdy byl spoluzakladatelem Cue – aplikace pro umělou inteligenci.

Apple je nejzelenější společností potřetí za sebou!

Podle Greenpeace je společnost Apple nejšetrnější k životnímu prostředí mezi technologickými firmami. A to hlavně díky využívaní obnovitelných zdrojů energie a nabání ostaních, aby tak také činili.

Snaha o výrobu Apple produktů v USA pokulhává

Společnost Apple se snaží získat souhlas regulačních orgánů na rozšíření výrobní kapacity svých produktů ve městě Mesa v Arizoně. Avšak výrobní závod v Arizoně by nevyráběl iPhony, jak to chce nový americký prezident, ale spíše komponenty do Maců.

Podívejte se na nové záběry Apple Campus 2

Nejnovější záběry z přeletu dronu nad Apple Campus 2 ukazují, že práce pokročily a nastěhování jablečné firmy do nového sídla už se blíží. Na videu můžete vidět, že na Apple Campus 2 už probíhají převážně terénní úpravy.

Je éra společnosti Apple u konce?

Názor Petera Thiela byl publikován ve sloupku s názvem Potvrdit nebo Vyvrátit deníku New York Times. Na otázku, zda je éra společnosti Apple u konce, řekl: „Potvrzuji. Víme, co je to smartphone, jak vypadá a co dělá. Není to vina Tima Cooka, ale není to oblast, v níž jsou možné další inovace.“

Apple se blíží k zisku 1 bilionu dolarů, díky příjmu z iOS

V loňském roce někteří analytici předpokládali, že jablečnou firmu předběhnou společnosti jako je Alphabet nebo Amazon, v závodu první bilionové společnosti. Ale dnes je vše jinak, a analytici přepovídají, že se společnost Apple stane bilionovou společností v polovině roku.

Americký odvolací soud znovu otevře případ designového sporu

Odvolací soud ve Spojených státech znovu otevře spor společnosti Apple a Samsung, který se týká designu. Podle jablečné firmy Samsung okopíroval design iPhonu a použil jej u svého smartphonu. Nejvyšší soud dal v prosinci za pravdu korejské společnosti.

Na Apple TV půjdou instalovat větší aplikace

Apple oznámil zásadní změnu pro aplikace a hry v tvOS. Dosud byl limit pro základní balíček aplikace 200 MB. Další data si pak každá aplikace mohla dodatečně stáhnout. Nyní Apple zvýšil limit pro základní balíček rovnou na 4 GB.

Tajemná mince uvnitř MacBooku má možná jednoduché vysvětlení

Na spoustě fór se vedou debaty o tom, kde se vzala v MacBooku Pro mince, konkrétně čtvrťák. Uživatelé přišli na to, že mince je uvnitř MacBooku až byla sundána spodní deska MacBooku. Avšak fóra se plní různými konspiračními teoriemi, například že mince lépe odvádí teplo od procesoru apod.