Pravidelná rubrika ukazující vše nejdůležitější za uběhlý týden. Co vše se od 16. ledna do 22. ledna 2017 okolo společnosti Apple. Tento týden se točil především okolo nových iPadů, MacBooků, akcií, popularity a dalších.



Apple získal práva na skvělé Carpool Karaoke

Apple získal práva na na Carpool Karaoke, tento pořad trvá vždy kolem půl hodiny, ale určitou část můžete vidět i na YouTube kanále The Late Late Show with James Corden. Právě k tomtu pořadu získal Apple autorská práva, takže je bude moc nabízet ve formě podcastů.

Prodej Maců neklesá, i když prodej PC je stále menší

Podle nové zprávy prodej Maců je za poslední čtvrtletí stabilní, i když prodej PC celosvětově klesá. Během čtvrtého čtvrtletí roku 2016 Apple prodal 5,4 milionů Maců po celém světě, a to je o 2,4 % více než ve stejném období v roce 2015. Během čtvrtletí Apple ovládal 7,5 % trhu, to je tedy opět nárůst oproti 7 % v průběhu čtvrtého čtvrtletí roku 2015.

Padesát zaměstnanců opustilo Apple kvůli vývoji tohoto zařízení

Neustálé spekulace o tom, zda Apple vyvíjí svůj vlastní automobil nebo pracuje pouze na softwaru pro autonomní vozidla tu budou, dokud Apple nepřijde se svým vlastním autem. Ale nedávno společnost Apple opustila padesátka zaměstnanců, kteří pracovali na vývoji technologií pro auta.

iPhone 8 vyzve své rivaly na poli OLED displejů!

Společnosti, které mají ve svém portfóliu smartphony s OLED displeji se bojí, že společnost Apple si bude nárokovat výrobce OLED displejů a oni tak nebudou moci naplnit své prodejní kapacity. Výroba nového iPhonu 8 by měla vyvolat nedostatek OLED i LCD displejů.

Jakého vylepšení se dočká MacBook a MacBook Pro tento rok?

Spolehlivý analytik Ming-Chi Kuo z KGI prozradil čeho se dočkáme u MacBooků tento rok. Tvrdí, že u všech MacBooků bude použitý nový čip od Intelu, Kaby Lake, a navíc se u 15″ modelu MacBooku Pro dočkáme 32 GB operační paměti. Společnost Intel právě na CESu představila sedmou generaci procesorů s názvem Kaby Lake.

Apple má svého člena ve výboru pro automatizaci na ministerstvu dopravy

Lisa Jackson, viceprezidentka ve společnosti Apple pro životní prostředí, politiku a sociální iniciativu, je vedena jako členka výboru pro automatizaci, který spadá pod ministerstvo dopravy Spojených států.

Apple možná spustí výměnný program baterií i pro iPhone 6

Když společnost Apple spustila výměnný program baterií pro iPhone 6s, tak někteří uživatelé iPhonu 6 si také začali stěžovat na problémy s baterií. Navíc když Apple spustil výměnný program, tak prohlásil, že se jedná jen o malý počet zařízení.

Odesláním tohoto textu zamrzne jakýkoliv iPhone

V poslední době, více než kdy dříve, se objevují na internetu různé návody, kvůli kterým se iPhone stane nepoužitelným kusem. Od různých odkazů, po šňůru podivných zpráv, po kterých iPhone zamrzne. Právě poslední způsob vyzkoušel YouTuber, díky kterému můžeme této chybě přijít na kloub.

Udělal Tim Cook z Applu nudnou společnost?

Bývalý zaměstnanec Applu řekl, že Tim Cook změnil Apple jako dynamicky inovujícího tvůrce na velmi nudnou společnost. Dále říká, že se Tim Cook se chce vyhnout konfliktům a soutěžím mezi jednotlivými týmy, ale tato „rivalita“ nám přinesla iPhone.

Indie může nabídnout speciální podmínky pro výrobu iPhonů

Indická vláda se může s Applem dohodnout na speciálních podmínkách a ustoupit ze svých požadavků pro zahraniční investory. Apple požádal o řadu ústupků, včetně vyjímek na 15ti leté dovozní clo na iPhone komponenty, výrobního zařízení a spotřební materiál.

Malwarebytes objevil nový malware na macOS!

Malwarebytes objevil nový malware na macOS! Přinášíme Vám důležitou zprávu, protože se objevil nový malware, který využívá starého kódu v macOS Sierra. Jedná se o první objevený malware na Mac v roce 2017. Údájně byl tento škodlivý kód použit pro útok na biomedicinská zařízení.

Apple aktualizoval Logic Pro X!

Apple aktualizoval Logic Pro X. Nová aktualizace nese označení 10.3. Aplikace nově disponuje moderním rozhraním a nyní zahrnuje funkce pro profesionální audio produkci a podporu Touch Bar. Nově umožňuje také nahrávání pomocí elektronického klavíru, a tak se stal z tohoto nástroje opravdu profesionální pomocník pro hudebníky.

Po boku nového iPadu bude pravděpodobně představena i Apple Pencil 2

Zatímco úniky ohledně  nového iPadu Pro už tu jsou několik měsícu, tak zatím nebyla žádná zmínka o Apple Pencil 2. Avšak na čínské sociální síti kolují zvěsti, že Apple vedle iPadu představí i Apple Pencil 2. Toto tvrzení musí pocházet od dodavatelů společnosti Apple.

Donald Trump je přesvědčen, že Apple bude vyrábět iPhony v USA

V rozhovoru pro Axios se nově zvolený prezident Spojených států svěřil, že věří společnosti Apple, že začne vyrábět své iPhony na území Spojených států. Ačkoli jsou zde otázky ohledně proveditelnosti a finační efektivnosti, tak Trump je přesvědčen, že Společnost Apple chystá něco velkého souvisejícího s výrobou.

Nový iPhone 8 by mohl umět rozpoznávat obličeje

Očekává se, že nový iPhone 8 by mohl umět rozpoznávat gesta a obličeje. Analytik Timothy Arcuri se domnívá, že senzor bude umístěn v horní části iPhonu jako je senzor světla, který by snímal tato gesta.

Nový iPhone 8 bude mít bezdrátové nabíjení!

Společnost, která by měla zajistit bezdrátové nabíjení pro iPhone, podle úniků podepsala smlouvu s jablečnou firmou. Už dříve se spekulovalo, že společnost Apple právě s tchaj-wanskou firmou pracuje na skutečném bezdrátovém nabíjení.

Nového 10,5″ iPadu se dočkáme až ve druhé polovině roku

Podle nového zdroje, citovaného v DigiTimes, je jasné, že Apple pracuje na novém iPadu. Dále potvrzuje, že iPad bude mít již dříve avizovanou úhlopříčku 10,5″ a jeho tělo bude stejně velké jako u 9,7″ iPadu. Společnost Apple také chystá aktualizaci 12,9″ iPadu Pro, ale zdá se, že iPad mini nebude aktualizován.

Bude mít Apple opět svůj externí displej a aktualizuje Mac Pro?

Mnozí příznivci jablečné firmy byli zklamaní, když Apple opustil trh s externími displeji a představil displeje od společnosti LG. Displej od LG je skvělý v mnoha ohledech, avšak rozhodně ne v oblasti designu a kvality, na které jsme od společnosti Apple zvyklí.

Vedení Applu se setká s indickými úředníky příští týden

Před pár dny nová zpráva vrhla více světla na pokrok společnosti Apple ohledně zahájení výroby v Indii. Nová zpráva se týká také indických úředníků, kdy polovina souhlasí se zahájením výroby společnosti Apple a druhá polovina je proti.

 

Apple vydal šablony pro Photoshop s designem iOS 10

Apple vydal pro vývojáře šablonu s designem systému iOS 10, které mají pomoci vývojářům při vývoji a stavbě aplikací. Důvodem je ucelený design pro pohodlnost a rychlejší orientaci uživatelů v aplikacích. Šablony jsou určeny pro aplikace Sketch a Adobe Photoshop.

Apple představil vývojářům design aplikace Apple News pro iOS 10

Apple představil formátování v aplikaci „Apple News“ v budoucím systému iOS 10. Vývojáři se tak mohou připravovat jednotný design v této aplikaci. Průvodce zahrnuje seznam stylů ve formátu HTML.

Tim Cook prodal 30 000 akcií společnosti Apple

Tento týden Tim Cook prodal 30 000 akcií společnosti Apple v celkové hodnotě 3,6 milionů dolarů, což je přes 91 milionů korun, které nyní přinesl společnosti Apple. Vše na základě ceny jednoho cenného papírů, který tedy vychází na 120 dolarů podle americké Komise pro burzu a cenné papíry.

S iOS 11 přijde podpora skupinového videohovoru FaceTime!

Aktualizace operačního systému iOS pravděpodobně přinese dlouho očekávanou funkci. Podle deníku The Verifier má právě na podzim přijít Apple s podporu pro skupinový videohovor FaceTime. Uniklá informace by měla pocházet z výzkumného a vývojového centra v Izraeli.

Výzkumné a vývojové centrum v Japonsku bude otevřeno už v březnu

V roce 2014 společnost Apple oznámila, že plánuje postavit výzkumné a vývojové centrum v Japonsku ve městě Yokohama. Japonský premiér dokonce potvrdil, že by se mělo jednat o největší vývojové a výzkumné centrum.

Popularita většího iPhonu stále vzrůstá na americkém trhu

Podle průzkumu, který provedla společnost Consumer Intelligence Research Partners, tak stále více zákazníků preferuje větší model iPhonu s 5,5″ displejem. Průzkum byl proveden ve Spojených státech, kterého se zúčastnilo 500 spotřebitelů.