Pravidelná rubrika ukazující vše nejdůležitější za uběhlý týden. Co vše se od 23. ledna do 29. ledna 2017 událo okolo společnosti Apple? Výroba iPhonů v USA, nové operační systémy, bezdrátové nabíjení, koncept budoucího iPhonu a další novinky.



 

Apple dodrží slib a bude vyrábět iPhony ve Spojených státech

Zdá se, že společnost Apple bude vyrábět iPhony ve Spojených státech a splní tak dohodu s prezidentem Donaldem Trumpem. Jablečná firma by měla spolu s Foxconnem investovat 7 miliard dolarů do automatizované výroby displejů ve Spojených státech.

Odpojují se vám AirPods během hovoru? Apple pracuje na opravě

Mezi nejčastější stížnosti uživatelů na nová sluchátka AirPods patří to, že uživatelé mají problém se sluchátky během hovoru. Ty se totiž náhodně odpojí a poté se opět připojí. Společnost Apple, ale už začala hledat příčinu problému a pracuje na jeho nápravě.

Podívejte se na další koncept iPhonu 8 s kovovými hranami

Objevuje se stále více zpráv, ve kterých se hovoří o tom, že iPhone 8 už nebude mít hliníkové tělo, ale právě skleněná záda. První zpráva pocházela z KGI, kdy Ming-Chi Kuo prohlásil, že Apple u nových iPhonů opět použije sklo, jako tomu bylo u iPhonu 4 a iPhonu 4s.

Apple vydal iOS 10.2.1 pro veřejnost!

Apple vydal watchOS 3.1.3 pro veřejnost!

Apple vydal macOS Sierra 10.12.3 pro veřejnost!

Apple vydal tvOS 10.1.1 pro veřejnost!

Apple už má výrobce iPhonů v Indii

Apple se už dlouhodobě snaží spustit prodej iPhonů v Indii a pro toto zahájení prodeje musí nejprve vyrábět výsledný produkt z místních materiálů. Snaha Applu je ovšem vyhnout se clu a daním, který platí pro import zboží do Indie.

App Store má stále náskok v zisku před Google Play

Analytická společnost App Annie udělala ohlédnutí za rokem 2016, kde se uvádí, že celkový počet stahování iOS a Android aplikací se zvýšil o více než 90 miliard za poslední rok tzn. 13 miliardový nárůst ve srovnání s rokem 2015.

Apple vydal aktualizaci iTunes 12.5.5!

S vydáním aktualizace macOS Sierra 10.12.3 přišla i aktualizace aplikace iTunes 12.5.5, která zajišťuje lepší stabilitu a opravuje chyby. Společnost Apple včera vydala aktualizace všech operačních systémů.

iPhone 8 bude možná využívat indukční bezdrátové nabíjení

V průběhu minulého roku se začalo spekulovat, že nový iPhone 8 bude mít bezdrátové nabíjení a navíc, že Apple podepsal smlouvu se společností Energous, která by měla poskytnout technologii bezdrátového nabíjení pro iPhone 8.

Samsung stále nechce Applu zaplatit 400 milionů dolarů

Spor mezi společností Apple a Samsung nebere konce. Případ se opět vrátil k federálnímu odvolacímu soudu, kde společnost Samsung pronesla, že je to drzost, když Apple chce za údajné porušení patentů zaplatit pokutu ve výši 399 milionů dolarů.

Apple umožní vývojářům odpovídat na recenze v App Store

Apple umožní vývojářům odpovídat na recenze v App Store a Mac App Store. Uživatelé tak mohou očekávat zpětné reakce od vývojářů a bude fungovat obousměrná zpětná vazba. Nespravedlivé hodnocení od uživatelů bude nyní možné zkritizovat vývojáři aplikace.

Apple změnil font na svých stránkách, který je čistší a čitelnější

Společnost Apple začala na svých stránkách měnit font na San Francisco. A většina textu již má tento font, ale stále je na stránce text, který nebyl změněn. San Francisco je typ písma, který vymyslela společnost Apple a vývojáři jej měli k dispozici od roku 2014.

V iOS 10.3 je ukrytá nová funkce pro iPad

Společnost Apple včera uvolnila první beta verzi iOS 10.3, která obsahuje několik nových funkcí. Jedna z nich ovšem není dostupná pro iPhone, ale pouze pro iPad. Jedná se o možnost využití plovoucí klávesnice, kterou lze ovládat jednou rukou.

Apple měl s indickými úředníky „konstruktivní“ jednání

Společnost Apple včera měla jednání s indickými úředníky, o kterém prohlásila, že bylo konstruktivní. Jednání se zabývalo podmínkami otevření výrobní haly a následné produkci produktů. Společnost Apple se snažila vyjednat podmínky pro rozšíření svých Apple Storů v Indii.

Apple bude stavět v Nevadě solární elektrárnu o 200 megawattech

Apple se svým partnerem NV Energy dnes potvrdil, plány na rozšíření svých solárních elektráren o dalších 200 megawattů elektrické energie. Elektrárna bude postavená na systému solární energie. 5 megawattů bude využíváno pro rezidenční a komerční zákazníky NV Energy.

Apple se připojí ke skupině firem, které se zabývají vývojem umělé inteligence

Speciálně zřízený orgán technologického průmyslu se zabývá etickými otázkámi při vývoji umělé inteligence a ochrany soukromí. Členy jsou společnosti jako IBM, Google, Facebook, Microsoft a Amazon, ale společnost Apple chyběla.

Aplikace Apple Support je nyní dostupná ve 22 zemích

Oficiální aplikace Apple Support pro iPhone a iPad je od tohoto týdne dostupná i v dalších zemích. Mezi nimi je Belgie, Francie, Německo, Španělsko, Švýcarsko a Velká Británie. Aplikace byla poprvé uvedena v listopadu v Nizozemsku a rozšířila se minulý měsíc do Spojených států.

2. nejrychleji rostoucí zaměstnání je práce ve Swiftu od Applu

Společnost Upwork.com dělá pravidelně průzkumy v tom, jaké zaměstnání na volné noze má největší růst. Za poslední fiskální odbobí Q4 2016 se na druhém místě zobrazila práce kodéra v Applem vytvořeném jazyce Swift.

Celé vedení iTunes se přesouvá do Irska!

Společnost Apple přesune počátkem února celou část svoji společnosti iTunes do Irska. Datum je stanoveno na 5. února, kdy se zaměstnanci iTunes Store, Apple Music, App Store a iBook Store přesunou do Corku. Apple bude tak část svoji společnosti přesouvat z Lucemburska.

Apple odstranil stránku, na které jste mohli zjistit zda kupujete kradený iPhone

Společnost Apple nevysvětlitelně odstranila stránku iCloud Activation Lock, na které jste mohli zjistit, jestli kupujete kradené zařízení. Stránka nyní hlásí chybu 404. Dříve vám stačilo znát IMEI nebo sériové číslo iPhonu, podle kterého jste mohli zjistit, zda je režim Lock zapnutý nebo vypnutý.

Možná se brzy dočkáme jailbreaku pro Apple TV

Kevin Bradley, známý jako nitoTV, v pátek zveřejnil sérii tweetů, ze kterých vyplývá, že se možná brzy dočkáme jailbreaku pro Apple TV. Zatím je známo velmi málo informací o jailbreaku pro Apple TV, ale Luca Todesco při uvolnění jailbreaku pro iOS 10.2 řekl, že by se dal využít i pro Apple TV.

Poprvé za pět let iPhone není nejprodávanějším smartphonem v Číně

Poslední dobou se stal prioritou pro společnost Apple indický trh. Právě kvůli upadající popularitě iPhonů v Číně. Jablečná firma se poprvé neumístila na prvním místě v prodeji smartphonů v Číně a iPhone 6s se tak nestal nejprodávanějším smartphonem. Nejprodávanějšm smartphonem byl Oppo R9.

S iOS 10.3 se vám může samovolně změnit ikonka u aplikace

Zdá se, že připravovaná aktualizace iOS 10.3 přinese mnoho změn. Mezi všemi důležitými úpravami je v pozadí zastrčená jedna, která vás může překvapit. Vývojaři budou moci změnit ikonku aplikace bez toho, abyste museli aplikaci aktualizovat.

Apple získal cenu Louise Brailla za pokrok v přístupnosti zařízení

Společnost Apple je již dlouhou dobu chválena za přizpůsobení svých zařízení pro zrakově postižené. Různé funkce tak nabízí systémy macOS, iOS, tvOS i watchOS. Díky nim nyní společnost Apple získala cenu Louise Brailla od Asociace pro slabozraké a nevidomé.

Siri se zlepšuje chování v krizových situacích

Výzkum několika univerzit potvrdil, že se Siri zlepšila v jednání při krizových situacích. Dříve se často stávalo, že pokud na Siri mluvil rozechvělý hlas při krizové situaci, nebyl rozpoznán. Výzkumníci ze Stanfordu nyní hlásí změnu k lepšímu.