Společnost Asus na veletrhu spotřební a výpočetní elektroniky International Consumer Electronics Show (CES) v Las Vegas představila pokračovatele smartphonu Asus ZenFone Zoom, který se pyšnil netradičně řešenou optickou stabilizací zabudovanou v těle zařízení.



ZenFone 3 Zoom má 5,5″ FULL HD displej, 8 jádrový procesor Qualcomm Snapdragon 625, akumulátor o kapacitě 5 000 mAh a kovové tělo. Jeho tloušťka je 7,83 mm a hmotnost 170 gramů. Na čelní stranu se kromě displeje vešla i senzorová tlačítka, v horní části zad zase najdeme čtečku otisků prstů. Na přední straně se nachází 13 Mpx fotoaparát doprovázený bleskem obrazovky.

Zajímavostí na této novince je duální 12 Mpx fotoaparát, který je umístěn na zadní straně stejně, jak tomu je u iPhone 7 Plus. Tvoří jej dva 12Mpx senzory Sony IMX362 s 1,4 μm. Díky jiným ohniskovým vzdálenostem obou čoček (25 a 56 mm) je fotoaparát schopný 2,3 násobného optického zoomu, ovšem snímky pořizované se zoomem 1 – 2,3 jsou počítány softwarově. ASUS prohlašuje, že tento duální fotoaparát má lepší o 2,5 násobek světelnou citlivost než duální fotoaparát iPhone 7 Plus.

Asus se dále chlubí světelností f/1.7, fázovým a laserovým ostřením, optickou stabilizací a plně manuálním módem, při němž lze fotit do formátu RAW. Nechybí ani záznam 4K videa, díky velkokapacitní baterii lze zaznamenat až 6,4 hodin videa na jedno nabití. V pohotovostním režimu by měl telefon vydržet až 42 dní, při běžném užívání by měl vydržet 8,5 hodiny.

Zdroj: phonearena.com