Už je to deset let, co společnost Apple v čele se Stevem Jobsem uvedla na trh první iPhone. V roce 2007 se jednalo o revoluci na trhu chytrých telefonů, protože iPhone přinesl obrovské zjednodušení v ovládání mobilních telefonů.



Steve Jobs tuto chytrou kapesní krabičku uvedl jako internetový komunikátor, audio přehrávač a mobilní telefon v jednom. V průběhu Keynote chtěl Steve pro všechny účastníky objednat Latté z kavárny Starbucks, demonstroval tak, jak jednoduše lze nové chytré zařízení používat.

Dnes už jej má v České republice přes 800 tisíc uživatelů. Tento počet se stále zvyšuje a nejrozšířenějším modelem je iPhone 5s, který byl představen před třemi lety. Nejvíce uživatelů iPhonu je do 30 let věku. Průměrně uživatel iPhonu odešle měsíčně 161 zpráv a provolá okolo 270 minut, zatímco u uživatele Android smartphonu je počet odeslaných zpráv nižší a provolané minuty jsou téměř stejné. Uživatelé iPhonu mnohem více využívají data, a to až dvakrát tolik, co uživatel Androidu. Průměrný uživatel iPhonu tak potřebuje měsíčně více než 1 GB dat.

Výhodou iPhonů je, že si stále i po letech drží svoji hodnotu, což se nedá říci o Android telefonech. iPhony sice patří k nejdražším smartphonům na trhu, ale pět let starý model lze stále zakoupit za cenu okolo tří tisíc korun, což je i cena nového Android zařízení.

Zdroj: novinky.cz