Společnost Apple přestala prodávat svůj Thunderbolt Display minulý rok v létě, poté co byl pět let na trhu. Nepřišla však s novým displejem a místo toho doporučila displej od společnosti LG při představení nového MacBooku Pro.



Zatímco po designové stránce, displeje nezapadají do konceptu produktů jablečné firmy, tak hardwarově je displej dobře vybaven. Disponuje rozlišením 5K, které také najdeme u iMaců. Avšak displej od LG má kritický problém při používání. Pokud umístíte externí monitor do dvou metrů od routeru, tak se stane nepoužitelným. Navíc vám znemožní práci i na připojeném MacBooku, který zamrzne a musí se restartovat.

Zákaznická podpora od LG tento problém nepřiznala, ani když uživatelé na to sami přišli. Nakonec uživatelům doporučila, aby své externí displeje umístili do dostatečné vzdálenosti od routeru. V návodu k ultrajemnému displeji od LG však stojí, že každé elektromagnetické záření ruší přenos a ovlivňuje kvalitu zobrazení. Společnost LG se poté k problému vyjádřila tak, že toto omezení se týká pouze externích displejů s rozlišením 5K.

Avšak umístit router do jiné místnosti nebo do větší vzdálenosti může být v některých domácnostech nebo kancelářích značný problém. Proto radši promyslete svůj nákup externího displeje.

Zdroj: 9to5mac.com