Už je to deset let, co Steve Jobs vystoupil na jeviště a ukončil tak veškeré spekulace. Představil iPhone a nastolil tak podobu nového smartphonu. Předtím museli uživatelé používat těžkopádně ovládající se smartphony se Symbianem nebo BlackBerry.



Samozřejmě Apple není jediná společnost, která si užila tento úspěch. Po představení iPhonu přišel Samsung se svým smartphonem, který byl do té doby spíše klon BlackBerry. Ale originál je stále jen jeden.

V dnešní době, kdy má uživatel na výběr mezi různými výrobci smartphonů s platformou Android a společností Apple, která nabízí iPhone, je spousta přeběhlíků z jedné strany na druhou. Může se to stát náhodou jako uživateli Redditu, který dostal iPhone 7 Plus jako dárek k narozeninám, přitom byl celoživotním uživatelem Androidu.

Proto se zeptal bývalých uživatelů Androidu, proč přešli na iPhone. Komentáře u příspěvku raketově rostly, a to dává skvělou možnost podívat se, proč to uživatelé dělají. Společným důvodem, pro všechny přeběhlíky k iPhonu, je aktualizace softwaru. Apple narozdíl od Androidu vydává aktualizaci najednou pro všechna iZařízení, a to i pro ty, která už jsou několik let v oběhu. O tom si uživatelé Androidu mohou nechat jen zdát, protože si musí počkat několik měsíců než jejich zařízení dostane zelenou a při nejhorším už aktualizovat software nemohou.

Dalším důvodem je zákaznická podpora, kterou Apple nabízí a není překvapením, že jablečná firma je v tomto odvětví nejlepší a nemá konkurenci. Mezi další důvody patří degradace uživatelského rozhraní v průběhu času, celková životnost baterie a možnost využívat funkce, které nabízí pouze iPhone.

Zdroj: bgr.com