Pokud chcete, aby při exportu fotografií z iPhonu do PC se systémem Windows zůstaly informace u fotek jako je datum pořízení a poloha, tak pro vás máme jednoduché řešení.



Soubory ve formátu JPEG uložené na počítači mají obvykle i doprovodný soubor EXIF, který obsahuje souřadnice místa (GPS) a časové označení.

Kopírování fotek z iPhonu do PC

Pro kopírování snímků z vašeho iPhonu na PC se systémem Windows připojte svůj iPhone k PC přes Lightning/USB kabel. Po připojení vám bude nabídnuto otevření aplikace iTunes, pokud ji máte nainstalovanou. Ale budeme se zabývat způsobem bez iTunes.

  1. Otevřete složku, kde uvidíte vaše pevné disky. Na tomto místě uvidíte váš iPhone jako USB zařízení. Klikněte na něj a uvidíte složku DCIM.
  2. Otevřete tuto složku a uvidíte několik složek, které obsahují obrázky. Najděte fotku, kterou chcete exportovat a vyberte ji. Klikněte pravým tlačítkem myši a klepněte na Kopírovat nebo stiskněte Ctrl+C. Nyní vytvořte složku nebo otevřete složku, kam ji chcete zkopírovat a vložte ji tam.

Vyhledání umístění a času pořízení fotky

  1. Vyberte si jakoukoliv fotku a klikněte pravým tlačítkem myši na ni. Klikněte na Vlastnosti a poté se otevře okno.
  2. Klikněte na záložku Podrobnosti a tam můžete najít datum, kdy byl snímek pořízen a jeho GPS souřadnice.

Na iPhonu obvykle u fotografií vidíte umístění a datum v horní části aplikace Fotky. Nicméně, v systému Windows uvidíte pouze souřadnice v podrobnostech.

Ve složce s fotografiemi si můžete vybrat podle jakého kritéria se budou fotky řadit. Klikněte na pravým tlačítkem myši ve složce a vyberte možnost Seřadit podle – velikosti, data nebo názvu. Chcete-li organizovat své fotografie podle místa, kde byly pořízeny, tak pak je třeba ručně vytvořit složky, protože to není na PC dosud možné.

Zdroj: appletoolbox.com