Jste v cizím městě a nemáte číslo na taxík? Nevadí, prostřednictvím svého mobilu si díky aplikace Liftago Taxi přivoláte taxík ve vašem okolí, který vás doveze na vámi určené místo.



Po stažení si tuto aplikaci otevřete. V této aplikaci si vytvoříte svůj profil, pořídíte svoji fotku, aby řidič taxíku už z dálky věděl, pro koho jede. Hned po spuštění na vás vyskočí okno, že vám aplikace chce zasílat oznámení. Toto povolte z důvodu, abyste věděli, kde a kdy k vám přijede vámi objednaný taxík.

Pak už se nacházíte v samotné aplikaci do které se můžete přihlásit buď účtem který máte na Facebooku nebo vaším telefonním číslem. Spíše doporučujeme se přihlásit vaším telefonním číslem, protože vaše číslo bude sloužit ke spojení s řidičem taxíku, který právě pro vás jede a který by vás v případě nutnosti telefonicky kontaktoval. Po zadání vašeho telefonního čísla vám bude zaslána verifikační SMS zpráva čtyřmístného kódu, který zadáte v následujícím okně této aplikace.

Pak už se rozjede samotná aplikace, kdy na vás vyskočí další okno. Aplikace chce povolit přístup k polohovým službám. Toto povolení rovněž doporučujeme, jelikož vaše poloha se při zadávání trasy zaznamená automaticky a nemusíte na mapě hledat kde jste nebo zadávat místo ručně.

Po odsouhlasení povolení se vám ukáže mapa s místem, kde se právě nacházíte. Vedle této adresy se nachází modrá fajka – na tuto klikněte a zapíše se odkud chcete jet. Pokud chcete jet z jiného místa tak prstem posunujete mapu, kterou můžete přibližovat a až najdete místo odkud chcete jet, tak jako v předchozím případě klikněte na modrou fajfku. Pokud chcete místo odjezdu zadat ručně tak klikněte na modrou tužku, která se nachází vedle adresy místa, kde se právě nacházíte. Místo odjezdu se zapíše v horní části pod písmenem A.

Cíl cesty zadáte tak, že v horní části kliknete na písmeno B, poté polohu zadáte ručně nebo ji zadáte polohou z mapy úplně stejně jako při zadávání místa odkud chcete jet.

Pak stačí pod písmeny A a B zadat dobu vyzvednutí. Bohužel je na výběr jen možnost TEĎ a nebo do 15 minut. Na pozdější dobu není možné si taxi objednat. Ve spodní části máte na výběr, jakým způsobem budete platit, zda hotovostí nebo platební kartou. Pak už jen stačí kliknout na odeslat poptávku řidičům.

Následně řidičům taxíků dojde na jejich mobilní telefony oznámení vaší poptávky, odkud kam chcete jet. Ti to buď potvrdí, že vás vezmou nebo ne. Na základě jejich rozhodnutí se vám zobrazí seznam řidičů s jejich profilovou fotkou, auto které mají, jeho hodnocení, dobou dojezdu a cenou za kterou vás na vámi určené místo dovezou.

Bohužel v této aplikaci není v České republice zaregistrováno mnoho taxikářů, takže tuto aplikaci využijete akorát v Praze, Brně a Ostravě.

Zdroj: liftago.com