Společnost Apple včera vydala první beta verzi připravované aktualizace iOS 10.3 pro vývojáře. Byl to jeden den poté, co společnost uvolnila aktualizaci iOS 10.2.1 pro veřejnost. První beta verze iOS 10.3 s sebou přinesla asi největší novinku v podobě funkce Find My AirPods.



Celkově by se mělo jednat o více než třicet změn či vylepšení, které nová aktualizace přinese. Pomocí funkce Find My AirPods můžete najít ztracená sluchátka, ale pouze pokud jsou v dosahu vašeho zařízení. Díky této funkci si můžete nechat přehrát tón, který vám umožní najít sluchátka, pokud jsou někde zapadlá.

S iOS 10.3 také přichází nový typ souborového systému s názvem APFS (Apple File System). Další novinkou je widget pro aplikaci Podcast. A také iCloud Analytics, které vám umožní mít správu nad svými daty v iCloud. Pokud vás zajímá kriket, tak vás jistě potěší Siri, která bude znát všechny výsledky.

Dále umožní vývojářům odpovídat na recenze svých aplikací. V Nastavení přibyl řádek s vaší fotkou a dalšími informacemi o vašem účtu a všech vašich zařízeních, které máte přihlášené do iCloud. Pokud poté kliknete na položku iCloud zobrazí se vám krásná lišta s využitím místa na iCloud a také kolik místa zabírají jednotlivé typy souborů, podobně jako to můžete znát z macOS zařízení.

CarPlay vám nově umožní rychlý přístup ke třem posledním aplikacím, které jste použili. Spotlight s iOS 10.3 je zase o něco chytřejší a umožní vám lepší vyhledávání. Poslední změnou je animace při otevírání aplikací, kdy při kliknutí na aplikaci se ihned objeví okno dané aplikace, které má zakulacené rohy a rychle se zvětší přes celý displej, to vše můžete pozorovat při zpomaleném záběru.

Zdroj: 9to5mac.com