Společnost, která by měla zajistit bezdrátové nabíjení pro iPhone, podle úniků podepsala smlouvu s jablečnou firmou. Už dříve se spekulovalo, že společnost Apple právě s tchaj-wanskou firmou pracuje na skutečném bezdrátovém nabíjení.



Bezdrátové nabíjení nabízí společnosti s platformou Android, ale to poněkud ztrácí smysl. Protože telefon musíte umístit na nabíjecí podložku, a tak telefon nemůžete prakticky užívat. V podstatě jste ještě více omezeni než když nabíjíte telefon pomocí kabelu, protože tak můžete telefon vzít do ruky a pokračovat v činnosti.

Proto společnost Apple pracuje na dalekonosném nabíjení, které by dokázalo nabíjet i více zařízení najednou v okolí šesti metrů od nabíjecí stanice. Společnost Energous tuto funkci již úspěšně ukázala se svým WattUp systémem. Navíc nedávno oznámila, že má zpoždění s uvolěním této technologie, díky klíčovému strategickému partnerství.

Společnost Energous plánuje umístit své nabíjecí stanice na veřejná prostranství a umožnit nabíjet zařízení zaregistrovaným členům.

Zdroj: 9to5mac.com